7 Manieren om een reactie te krijgen van Huisdiereigenaren op Care.com

Of je nu een dierenoppas of een hondenuitlater op zoek naar werk bent, hier zijn tips om een profiel te maken dat veel reacties krijgt.

Veel mensen zien hun huisdieren als zeer belangrijke leden van hun gezin. Zij zijn op zoek naar dierenverzorging die de best mogelijke zorg aanbieden voor hun harige geliefden. Jij weet dat je kwalitatieve zorg kunt geven, je moet alleen nog de baasjes overtuigen.

Om je aan de perfect dierenverzorging baan te helpen, geven we je hier tips om je profiel en sollicitatie te verbeteren.

 

 1. Wees specifiek
  We zien regelmatig dat mensen zinnen op hun profiel plaatsen zoals “Ik had vroeger een hond, dus ik weet wat ik moet doen”, zonder verdere uitleg. Als je onduidelijk bent over hetgeen je kunt aanbieden of hoe je weet wat je moet doen, dan is het moeilijk voor een gezin om jou boven andere verzorgers te verkiezen. Treed in detail. Je kunt aangeven dat je gek bent op dieren en waarom, maar ook uitleggen waarom je geschikt bent als dierenverzorger of het uitlaten van honden.

 

 1. Wees gedetailleerd
  Wanneer je reageert op vacatures, noem dan dingen die alleen een kenner weet. Als het gezin op zoek is naar een hondenuitlater, noem dan je favoriete uitlaatplekken. Doe er alles aan om je van anderen te onderscheiden en laat zien hoe toegewijd je bent. Hier zijn een paar dingen die je in je profiel kunt noemen:
 • Basisvaardigheden waarover je beschikt
 • Diervriendelijke parken en stranden waar je graag heen gaat
 • Hoe je het dier graag wilt amuseren (je favoriete speeltjes, etc)
 • Wat voor soort technieken je prefereert
 • Je favoriete rassen: houd je van labradors of bull dogs, laat het weten!

Hoe meer details en hoe meer je jezelf verkoopt, des te makkelijker zal het voor een gezin zijn om contact met je op te nemen en je aan te nemen!

 

 1. Verzamel kennis
  Diereigenaren willen zeker weten dat zij hun dierbare huisdieren in de best mogelijke handen achter laten. Zijn er bepaalde medicijnen of voeding voor dieren veranderd? Bewerk je profiel om te laten zien dat je op de hoogte bent van belangrijke veranderingen. Het laat potentiële werkgevers zien dat je toegewijd en geïnteresseerd bent in wat er speelt rondom huisdieren.

 

 1. Zorg ervoor dat je certificaten hebt
  Als je serieus bent over jouw rol in de huisdieren sector, dan is certificatie een groot voordeel. Het laat zien dat je een cursus hebt afgemaakt en dat je de nodige uren aan training hebt gehad. Ook al moet je wat werk verrichten om het certificaat te bemachtigen, jij zult hierdoor wel opvallen bij gezinnen.

Als je al gecertificeerd bent of lessen hebt genomen in dierenverzorging, noem dit dan in je profiel en sollicitatie.

 

 1. Wees jezelf
  Mensen hebben de neiging om te doen alsof hun huisdieren hun kinderen zijn. Ze willen de beste zorg voor hun beste vriend, en gelijk hebben ze. Net zoals sommige babysitters liever niet op bepaalde leeftijden passen, is het ook begrijpelijk dat je je niet op je gemak voelt bij bepaalde rassen of grote honden. Dit laat het gezin zien dat je eerlijk bent over je kwaliteiten en helpt hun om erachter te komen of jij de juiste match voor de job bent.

 

 1. Zorg dat je verzekerd bent
  Als je een dierenverzorger bent, dan is het cruciaal om verzekerd te zijn. Van mogelijke noodgevallen, bijvoorbeeld wanneer de hond  zich uitschudt voor iemands raam of wanneer jij iets op het dure tapijt hebt geknoeid, zorg ervoor dat je verzekerd bent. Als je aangeeft dat je verzekerd bent in het geval het ondenkbare gebeurt, dan laat dit gezinnen zien dat je een serieuze en professionele dierenverzorger bent. Als je proactief bent en het vooraf geregeld hebt, zul je meer reacties krijgen.

Vraag je huidige verzekeringsmaatschappij of zij een dierenverzorgingsverzekering hebben, of zoek online uit welke bedrijven dit aanbieden.

 

 1. Wees sociaal
  Huisdiereigenaren en specialisten zijn vaak heel sociale mensen. Wie wilt er nu niet schattige foto’s van puppies met zijn vrienden delen? Veel dierenverzorgers en bedrijven zijn actief op social media zoals Facebook en Twitter, dat zou jij ook moeten zijn. Als je je dierenkennis wilt boosten, begin dan alvast met het liken en volgen van huisdier pagina’s en websites.

Plaats eens een bedachtzame reactie op een huisdierenartikel. Families reageren wellicht op jouw bericht vanwege een beschikbare vacature.

Blijf bezig. Je vindt misschien niet direct een passende baan maar de juiste baan ligt ergens nog op jou te wachten. Houd deze tips in gedachten wanneer je je profiel invult en sollicitaties verstuurt zodat je zoektocht naar werk nog succesvoller wordt.