Babytaal

Wat is Babytaal?

Babytaal Is een vorm van communicatie die babies voornamelijk gebruiken om hun intenties duidelijk te maken. Dit kan non-verbaal of verbaal zijn. Hoe een baby met je communiceert en met wat voor reden, is voor veel ouders nogal een mysterie en kan tot veel frustratie leiden. Er zijn handige tips en trucs die je als kinderoppas kunnen helpen om je baby beter te begrijpen.

Waarom is babytaal zo belangrijk?

Terwijl je aan het oppassen bent met je erop letten dat er verschillende manieren zijn hoe een baby duidelijk maakt dat het iets nodig heeft. Er zijn bijvoorbeeld huiltjes waaraan je kunt merken wat je baby nodig heeft zoals de allom bekende huilbui of snikjes. Daarnaast kan je baby verschillende klanken uiten zoals Neh, Eh, Owh en heh dat betekenissen kan hebben van onconfortabel voelen tot boertjes die vastzitten of honger hebben.  Aanvankelijk tussen de eerste zes maanden communiceert uw kind  nog niet opzettelijk. In de eerste maanden communiceert  jou baby op basis van reflexen. Het huilt, kijkt u aan of weg, beweegt of maakt eerder genoemde geluiden. Het maakt hierdoor zijn/haar behoeften duidelijk. Als babysitter moet je ervan bewust zijn dat in de eerste zes maanden lichamelijk contact en bewustzijn van je babies andere lichaams uitingen erg belangrijk  is.

Waar moet u als ouder op letten?

De lijst aan dingen waar jij als oppas op moet letten bij baby is eindeloos. Denk hierbij aan in paniek raken bij kleine dingetjes, je baby telkes oppakken wanneer het huilt of wakker maken voor borstvoeding. Belangrijk is het vooral om jou kind te stimuleren om met jou te communiceren. Niet alleen om jullie band sterker te maken maar ook om de ontwikkeling  van je kind te bevorderen. Praat rustig en vriendelijk met uw baby en zing hem of haar af en toe een liedje. Een leuk boek waarin u geluiden nabootst van bijvoorbeeld autos of of dieren is ook stimulerend en leerzaam voor uw baby. Een van de belangrijkste taken als versgebakken ouder is waarschijnlijk om alert te blijven en tegelijkertijd te kunnen genieten van je ouderschap. Hou jezelf up op de hoogte met betrekking tot de babytaal van je kindje en hoe je deze het beste kunt interpreteren.
Vind een babyfluisteraar op Care.com

Oppas gezocht? Vind nu snel en gemakkelijk een betrouwbare oppas voor uw kinderen. Plaats direct vacatures  voor oppas gezocht. En vind gemakkelijk een oppas bij u in de regio.
Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: