Bedrijfscrèche

Bedrijfscréches zijn inrichtingen voor kinderdagopvang, die bedrijven en ondernemingen hun medewerkers ter beschikking stellen. Zo kunnen werk en gezin beter gecombineerd worden. Werknemers hebben namelijk vaak problemen met het succesvol combineren van werk en gezin. Een bedrijfscrèche neemt op dit gebied heel wat lasten weg en biedt, vanwege de kleine afstand tot de werkvloer alsmede vaak flexibele openingstijden, de ideale oplossing voor tweeverdieners.

Voordelen van een bedrijfscrèche voor ondernemingen

Het opzetten van een bedrijfscrèche brengt voor ondernemers veel voordelen mee. Behalve structurele besparingen levert dit ook een hogere motivatie onder uw medewerkers op, die zich bovendien nog meer aan uw onderneming binden. Tenslotte is een bedrijfscrèche of in ieder geval een gezinsvriendelijk bedrijfsklimaat voor veel werknemers een belangrijk criterium bij de keuze van een werkgever.

Alternatieven voor een bedrijfscréche

Als een bedrijfscrèche niet echt binnen het budget van uw onderneming past of als het vanwege personele redenen niet zoveel zin heeft, kunnen ook kleinere gezinsvriendelijke oplossingen veel resultaat bieden. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van een ouder-kind-ruimte een speelkamer of een voedingsruimte. Uw onderneming kan ook de bedrijfsservice van Care.com gebruiken. Uw medewerkers kunnen dangebruikmaken van ons platform om in contact te komen met verzorgers zoals babysitters, nanny’s, oppasmoeders of een kinderoppas, om de passende verzorging voor hun kind te vinden. Mocht uw onderneming ook geïnterresseerd is in de opening van een bedrijfscrèche of het gebruik van onze bedrijfsservice, neem dan gewoon contact met ons op. Wij staan klaar om u bij de realisatie van een bedrijfscrèche of een gezinsvriendelijk bedrijfsklimaat te helpen met ondersteuning en competent advies. Als de kinderopvang echter slechts incidenteel en voor een paar uur per dag nodig is, kan het zinvol zijn om een babysitter te zoeken.

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: