Bezuinigingen Huishouden

“Hoe kan ik snel en makkelijk besparen in het huishouden?” U zal het zich vast al eens hebben afgevraagd. Het probleem is meestal dat de besparingen u ook daadwerkelijk iets moeten opleveren en dat ze geen nefast effect mogen hebben op de kwaliteit.

Makkelijk?

Bezuinigen in het huishouden gaat het gemakkelijkst op dingen en diensten waarvoor u maandelijks betaalt. Een hoop gezinnen hebben abonnementen op dingen die ze eigenlijk niet nodig hebben, of ze betalen voor meer dan ze gebruiken.

Hoe?

Neem bijvoorbeeld uw mobiele telefoonabonnement. Het kan verstandig zijn om een prepaidkaart te gebruiken voor uw telefoon, of om uw huidige abonnement te ‘downgraden’ als u betaalt voor veel belminuten terwijl u niet veel belt. Ook de TV-gids is iets wat een hoop gezinnen nog steeds wekelijks ontvangen. U kunt dit abonnement opzeggen en bijvoorbeeld eenvoudig gratis online kijken of een digitaal abonnement nemen. Die zijn meestal stukken goedkoper.

Tips

Op boodschappen kunt u ook veel besparen. Ga uitsluitend boodschappen doen met een lijstje. Wanneer u zonder lijstje boodschappen gaat doen, komt u altijd te veel dingen terug. Als u van tevoren nadenkt over wat u nodig heeft, is de kans kleiner dat u met extra dingen thuiskomt. Dat kan al vele procenten schelen in uw huishouduitgaven. Als artikelen die u vaak gebruikt in de aanbieding zijn, kunt u er wat meer inkopen. Het loont zich vaak de aanbiedingen bij uw supermarkt door te nemen en de artikelen te kopen, daar waar ze het goedkoopst zijn.

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: