Bijbaan

Een bijbaan is een nevenfunctie, die naast hoofdberoep, studie of school wordt uitgeoefend. In veel gevallen vindt de bijbaan in een privaat huishouden plaats. Een voorbeeld hiervan in de zorgsector is het werken als babysitter.

Bijbaan als werknemer

Voor sommige werknemers zijn er financiële redenen om naast hun hoofdberoep ook nog een nevenfunctie als bijbaan uit te oefenen. Een bijbaan kan op verschillende plaatsen en door verschillende soorten mensen worden uitgevoerd.

Bijbaan voor scholieren en studenten

Veel scholieren hebben een bijbaan, om zo voor wat meer zakgeld te zorgen. Typische scholierenbaantjes zijn onder andere het bezorgen van kranten en reclame, het maaien van gras en babysitten. Ook een vakantiebaan, zoals hulpmedewerker in supermarkten of warenhuizen en eenvoudig magazijnwerk, is zeer populair. Voor minderjarige kinderen gelden bepaalde regels met betrekking tot werkduur, werktijden en de gevaren en zwaarte van het werk waarop werkgevers en ouders goed moeten letten (arbeidstijdenwet). Ook studenten hebben vaak een bijbaan, om zo hun studie te financieren of naast hun studiefinanciering nog wat extra geld te verdienen. Werken in de horeca, babysitten of bijbaantjes aan de universiteit zijn onder studenten erg populair. Mogelijk is overigens ook het uitvoeren van een bijbaan in de vorm van thuiswerk.

Bijbaan vinden op Care.com

nl. Care.com biedt voor mensen die op zoek zijn naar een bijbaan het perfecte platform. Hier kunnen bijbanen in de sectoren kinderoppas, bijles, ouderenzorg, dierenverzorging alsmede huis en tuin aangeboden en verbonden worden. Dagelijks leren veel werkgevers en personen, die een bijbaan zoeken, elkaar op Care.com.

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: