Catsitting

Catsitting is het verzorgen van en het letten op een kat. Niet elk baasje wil zijn kat naar een dierenpension brengen, als hij zelf op vakantie gaat, of op zakenreis is, of vanwege ziekte of om een andere reden niet in staat is zelf voor zijn huisdier te zorgen. In al deze situaties kan catsitting een uitkomst bieden, omdat het dier zo in zijn vertrouwde omgeving kan blijven. Zo kan de kat optimaal verzorgd worden, zonder dat de kat onnodig last van stress krijgt.

Waarop letten bij een catsitting

Katten zijn sociale dieren en met behulp van lichaamstaal brengen zij hun stemming tot uitdrukking. Omdat ze over een groot leer- en herinneringsvermogen beschikken, is een stabiel dagritme en een bekende omgeving voor katten van groot voordeel. Een catsitting kan aan deze vereisten voldoen. Om de best mogelijke zorg te kunnen leveren, heeft een catsitter idealiter ervaring in de omgang met katten, zodat hij ze professioneel en met liefde kan verzorgen. Het belangrijkste is natuurlijk het regelmatig verstrekken van voedsel en schoon water, evenals het reinigen van de kattenbak. Het is aan te raden dat catsitter en het baasje van de kat van tevoren over de verstrekking van voer, kattenzand of speciale medicijnen overleggen.

Bemiddeling van catsitting

Om de passende kattenverzorger voor uw dier te vinden geeft u in het zoekveld van nl.Care.com gewoon uw zoekcriteria op, zoals bijvoorbeeld kattenverzorger in Amsterdam of kattenverzorger in Rotterdam. Direct verschijnen voor u interessante aanbieders van catsitting in uw beeldscherm. Anders kunt u op nl.care.com natuurlijk altijd een vacature plaatsen voor een kattenverzorger en wachten, totdat er iemand op uw advertentie reageert.

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: