Computer helpdesk

Een computer helpdesk is een persoon of bedrijf dat hulp verleent bij het gebruiken of repareren van een computer. Een computer helpdesk is gespecialiseerd in het toepassen van allerlei handelingen met betrekking tot computers.

Diensten van een computer helpdesk

De diensten van een computer helpdesk kunnen uiteenlopend zijn. U kunt ondersteund worden bij het installeren van software, het maken van back-ups, virus scanners en reparatie van uw computer.

Ook verkopen computer helpdesks vaak onderdelen voor uw pc zoals printers, geluidssprekers, muizen, toetsenborden en beeldschermen.

Kosten van een computer helpdesk

 Afhankelijk van de soort dienst die u behoeft, zijn er kosten verbonden aan de diensten. Heeft u hulp nodig bij het installeren van nieuwe software of moet de gehele pc “schoon” gemaakt worden? Houdt er dan rekening mee dat de kosten hoog kunnen oplopen.

Voordelen van een computer helpdesk

 Bent u niet zo handig met het gebruiken van computers, dan kunt u altijd om raad vragen bij een computer helpdesk. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het gebruiken van een computer en kunnen advies en tips geven. Wordt u graag geholpen bij het invullen van de gegevens bij uw profiel, of komt u er niet helemaal uit met het uploaden van uw foto? U kunt ook een persoonlijke helpdesk inschakelen zodat u goed op weg kunt met het gebruiken van uw computer. Op Care.com bieden zich vele zorgverleners aan die u graag ondersteunen.

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: