Dieren Spelletjes

Spelletjes kunen voor je huisdieren meerdere functies hebben. Het kan een sociaal effect hebben waardoor je hond of kat een diepere en sterkere band met jou kan opbouwen. Daarnaast kan het ook een leerzaam effect hebben waardoor bijvoorbeeld je hond leerzame takenkan leren of leert hoe hij of zij zich moet gedragen in bepaalde functies. Er zijn een heleboel manieren om met je hond of kat te spelen. Honden zitten vol energie en ze genieten van de aandacht die ze krijgen als je met ze speelt – en dit is voor jou net zo leuk! Voor de meeste spelletjes heb je speeltjes nodig. Er zijn veel speeltjes waar de hond veilig mee kan spelen – de belangrijkste soorten zijn kauwspeeltjes, trekspeeltjes en ballen. Sommige kun je kopen in de dierenspeciaalzaak, maar andere kan je ook zelf maken.

Veiligheid bij spelletjes

Het is gevaarlijk voor een hond om met stokken te spelen en je moet je hond nooit stokken laten apporteren. Stokken kunnen de bek en keel van je hond ernstig verwonden; daarom kun je beter rubberen speeltjes gebruiken. Ballen kunnen leuk zijn om mee te spelen, maar gebruik ballen die groter zijn dan een tennisbal. Een tennisbal of een kleinere bal kan in de keel van de hond blijven steken of ingeslikt worden. Piepspeeltjes zijn leuk voor honden maar let op dat je hond het speeltje niet kapot trekt en het deel dat deel dat het piepgeluid maakt opeet. Als je neit zeker weet wat nu wel of niet veilig is voor je hond kun je altijd langs je locale dierenopvang om meer informatie te vragen. Wanneer je geen tijd hebt kun je ook altijd via care.com een ervaren hondenoppas huren. Je kunt altijd makelijk en snel een dierenoppas vinden in jou buurt en ervoor zorgen dat je hond of kat nooit te weinig aandacht krijgt.

Op zoek naar een dierenverzorger voor uw hond of kat? Vind direct een geschikte dierenoppas of dierenopvang voor uw huisdier bij Care.com.

Gratis aanmelden & een profiel aanmaken
Snel & eenvoudig solliciteren
Vacatures in jouw buurt vinden
Nu banen vinden

Voor meer informatie over Dierenverzorger kun je ook hier terecht: