Dierenasiel

In het dierenasiel worden dieren opgevangen die geen ander onderkomen hebben. De huisdieren zijn dakloos, achtergelaten of gevonden. Soms will iemand zijn of haar huisdier niet meer, dan is het mogelijk het dier tegenbetaling bij een asiel af te geven. Huisdieren die gevonden zijn, worden voor twee weken in het asiel opgevangen en verzorgd. Als na die tijd het dier niet door de eigenaar is opgehaald, krijgt het asiel de dieren en mogen zij de dieren verkopen. Het zijn vooral honden en katten die in het dierenasiel worden opgevangen. De dierenverzorgers in het asiel werken vaak op vrijwilligersbasis. Niet alleen Nederland heeft dierenasiels, in veel andere landen zijn ook asiels te vinden.

Het perfecte huisdier

Wie een nieuw huisdier wilt, kan bij een dierenasiel terecht om er een te kopen.
Een huisdier kopen in het asiel heeft veel voordelen. Alle dieren zijn medisch gekeurd en ingeënt. Katten zijn gesteriliseerd. Bovendien zijn de dieren al een tijdje in het asiel, waardoor het bekend is wat voor een type karakter het dier heeft. Je kunt dus een huisdier uitzoeken dat goed past bij jouw levensstijl, wensen en mogelijkheden. En je helpt natuurlijk een dier een nieuw thuis te geven!

Dierenverzorging

Natuurlijk brengt het hebben van een huisdier ook verantwoordelijkheden met zich mee. Huisdieren hebben verzorging nodig, soms meer of vaker dan jij kunt geven. In dat geval kun je hulp vinden bij een van onze dierenverzorgers. De verzorgers van care.com kunnen bijvoorbeeld met uw hond wandelen wanneer u werkt of op uw kat passen wanneer u op vakantie wilt.

Gratis aanmelden & een profiel aanmaken
Snel & eenvoudig solliciteren
Vacatures in jouw buurt vinden
Nu banen vinden

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: