Dierenoppas

Dierenoppas

Dierenoppas is een populaire oplossing in uiteenlopende situaties. In de eerste plaats maakt een huisdierenoppas het bezitters van elk soort huisdier mogelijk op vakantie te gaan, zonder dat het nodig is bekenden te vragen of zij op het huisdier willen passen, of als deze geen tijd hebben. In de tweede plaats is een huisdierenoppas ook een oplossing als het baasje zijn huisdier regelmatig alleen moet laten. Tevens is een dierenoppas ook bij ziekte een waardevolle hulp.

Dierenoppas in grote steden

Huisdierenoppas is vooral in de grote steden populair, omdat het daar veel tijd kost en moeilijk is om voldoende met het huisdier naar buiten te gaan. Dat geldt niet alleen voor het populairste huisdier; de hond, maar ook voor paarden, die een bijzonder zorgvuldige verzorging nodig hebben. Hier kan het begrip huisdierverzorging misschien een beetje verwarrend zijn, omdat paarden vanzelfsprekend niet in huis wonen. Vindt u bijvoorbeeld huisdierenoppas Amsterdam, huisdierenoppas Rotterdam, huisdierenoppas Den haag,  huisdierenoppas Amsterdam, huisdierenoppas Utrecht, huisdierenoppas Breda.

Gratis aanmelden & een profiel aanmaken
Snel & eenvoudig solliciteren
Vacatures in jouw buurt vinden
Nu banen vinden

Dierenoppas taken

De dierenoppas houdt zich bezig met de gehele verzorging van het dier. Professionele huisdierenoppassers zijn daarnaast ook vaak medisch en dierpsychologisch opgeleid. De basis van de dierenverzorging vormt het voeren, het mogelijk maken van de nodige beweging, het verzorgen van de vacht en het schoonmaken van het dierenverblijf (bijvoorbeeld kooi of aquarium). Vanzelfsprekend moet een huisdierenoppas weten, waar zich de dichtsbijzijnde dierenarts bevindt. Normaliter is er voor elke diersoort een geschikte dierenoppas en verzorging te vinden, dus ook voor uw papagaai, schildpad, hamster of kameleon. Met de verzorger van uw dier dient u af te spreken, wat het dier toegestaan wordt, welke medicijnen er eventueel nodig zijn en wat er moet gebeuren in noodgevallen.

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: