Dierenpension

De vakantie is al gepland, maar uw huisdier kunt u niet meenemen. Dan moet u op tijd een oplossing zoeken. Als niemand van uw vrienden en bekenden op uw dier kan passen, dan is een dierenpension de volgende optie. Als u geen dierenpension kent bij u in de buurt, dan kunt u in uw omgeving navraag doen of op internet zoeken.

Dierenpension voorwaarde

Terwijl het voor honden en katten vaak geen probleem is om op korte termijn een dierenpension te vinden, moeten baasjes van paarden en vogels op tijd op zoek gaan naar een vogel- of paardenpension. In ieder geval moet uw dier er aan gewend zijn met andere dieren om te gaan en ook enige uren alleen kunnen doorbrengen.

Dierenpension kiezen

Bij het uitkiezen van een dierenpension is het aan te raden van tevoren eens te gaan kijken. Zo kunt u zien waar en hoe de dieren gehuisvest worden. Op internet zijn bovendien ook vaak ervaring en waarderingen van andere klanten van het desbetreffende dierenpension te vinden.
In sommige dierenpensions is het mogelijk om het eigen speelgoed en dekens van uw dier mee te nemen. Andere dierenpensions daarentegen zien dat vanwege hygiënische redenen liever niet. Vraag ook, hoe en wanneer uw dier buiten komt, of ook of de honden alleen maar samen over een stukje grond rennen. Het is aan te bevelen ruim van tevoren met het desbetreffende dierenpension contact op te nemen.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: