Dierenpensions

In dierenpensions worden dieren gedurende een bepaalde tijd verzorgd en verpleegd. Wanneer de dierenbezitter vanwege werk of vakantie zelf gedurende meerdere dagen niet beschikbaar is, kan hij zijn huisdier in verschillende dierenpensions onderbrengen. Belangrijk is daarbij, om ruim van tevoren actief op zoek te gaan naar een juiste plek om de dieren onder te brengen.

Wat zijn goede dierenpensions?

Dierpensions zijn in Nederland tegenwoordig veel te vinden. Maar niet alle dierenpensions nemen alle soorten dieren op. Daarom is het belangrijk, om zich van tevoren bij de dierenpensions in de omgeving te informeren. Bijna alle dierenpensions nemen tijdens de vakantieperiode honden, katten en kleine dieren, zoals schildpadden of knaagdieren, op. Gecompliceerder zit dat echter bij vogels en paarden. Verder is het belangrijk om voor het begin van de reis zich zelf een beeld van het dierenpension te vormen. Zo doet u er goed aan erop te letten, hoe de omstandigheden in de dierenpensions zijn en of die geschikt zijn voor uw dier. Zo is het onderbrengen van een huiskat in een buitenverblijf niet echt aan te raden. Ook moet van te voren besproken worden, wat voor een voer er gebruikt moet worden en hoe vaak.

Voorwaarden voor opname in dierenpensions

Om in dierenpensions te kunnen worden opgenomen, moeten de dieren geen besmettelijke ziekte hebben. Verder moeten ze ook ingeent en ontwormd zijn en mogen ze geen parasieten hebben. Ook agressieve dieren worden niet opgenomen in dierenpensions. Inentingsbewijzen en medicijnen worden van tevoren aan de dierenpensions afgegeven. Voor het geval dat een dier structureel medicijnen nodig heeft, moeten de dierenpensions van te voren goed geïnformeerd worden over de dosering en de frequentie waarmee het medicijn moet worden toegediend.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: