Dierentrainer

Het beroep van dierentrainer is niet officieel erkend. Toch is er steeds meer vraag naar dierentrainers, omdat veel mensen professionele ondersteuning bij de opvoeding van hun dier willen. De meeste dierentrainers werken met honden en worden daarom ook vaak hondentrainer genoemd. Dierentrainers werken mee aan de productie van films en televisieseries, werken in verenigingen of zijn houder van een hondenschool. Sommuige dierentrainers werken bij de politie of het leger en houden zich bezig met het trainen van diensthonden.

Opleiding tot dierentrainer

Er zijn veel scholen, instituten en verenigingen die opleidingen tot dierentrainer aanbieden. Vaak bestaat het afsluitende examen uit een praktisch en een theoretisch gedeelte, soms inclusief een afsluitende scriptie. Omdat dierentrainer geen erkend beroep is, zijn er ook veel dierentrainers die geen opleiding voor het trainen van dieren gevolgd hebben. In ieder geval heeft een dierentrainer vaak een opleiding als dierenverzorger of dierenoppasser met succes afgerond. Belangrijker is echter dat de dierentrainer goed met dieren om kan gaan: het dier goed in de gaten kan houden, veel ervaringen heeft en dieren goed kan aanvoelen. Behalve manieren en benodigdheden om dieren te trainen, leert een dierentainer ook voedingsadviezen te geven, eerste hulp te bieden en ziekten voortijdig te erkennen.

Gratis aanmelden & een profiel aanmaken
Snel & eenvoudig solliciteren
Vacatures in jouw buurt vinden
Nu banen vinden

Werk als dierentrainer vinden

nl.Care.com is een website voor de bemiddeling in dienstverlening rondom huis en tuin, zoals bijvoorbeeld kinderopvang, ouderenverzorging en ook dierenverzorging. Meld u bij nl.care.com aan als dierenoppas en wacht op de eerste contacten met diereigenaren. Als u een diertrainer bent, kunt u dat in uw profiel aangeven en over uw ervaringen als dierentrainer schrijven.

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: