Dierenverzorger

Voor veel huishoudens maken dieren echt deel uit van het gezin. Maar dieren hebben veel tijd en aandacht nodig. De meeste baasjes hebben daarom vroeg of laat wel een dierenverzorger nodig, zij het eenmalig vanwege een vakantie, of regelmatig door de week.

Dierenverzorger – zorg

Voor een dierenverzorger tijdens de vakantie kunnen de dieren naar een dierenpension, zoals een kattenpension, gebracht worden, waar een dierenverzorger op ze past. Een andere en voor het dier veel aangenamere mogelijkheid is om de dierenoppas naar het huis van het gezin te laten komen of het dier weg te brengen naar het huis van de dierenoppas. Wat de beste mogelijkheid is, is afhankelijk van het soort dier en de behoeften van het dier. Bij de verzorging van puppy’s moet erop gelet worden, dat de puppy in ieder geval niet te lang zonder toezicht van een dierenverzorger zit.

Dierenoppas regelmatig

In veel gevallen heeft een gezin vanwege werktijden, een dierenoppas nodig, die regelmatig komt. Het kiezen van de dierenverzorger moet zorgvuldig gebeuren. Het regelmatig verzorgen van honden betekent bijvoorbeeld dat de dierenoppas de honden uitlaat, met de honden speelt, de honden eten geeft en indien dat nodig is ook traint en verzorgt. Bij het aanstellen van een dogsitter gaat het om kwalificaties: veel ervaring, een certificaat als hondentrainer of voor de EHBO-verlening bij dieren, een sociaal hondenvaardigheidsbewijs, dat allemaal duidt op een bekwame en professionele hondenoppas.

Dierenoppas baan

Vaak werken vooral studenten en scholieren als dierenoppas en beoefenen zij het werk in het kader van een studentenbaan, scholierenbaan of andere bijbaan vacatures . Als u op zoek bent naar een regelmatige dierenoppas, moet niet te vaak tussen dierenverzorgers worden gewisseld. Het dier immers moet eerst altijd aan de oppas wennen en bouwt een echte band op met de dierenverzorger. Daarom is het uitkiezen van de juiste verzorger van de grootste betekenis. Indien u bijvoorbeeld op zoek bent naar een kattenoppas zijn de ervaringen van de catsitter, afhankelijk van de uit te oefenen taken van de dierenoppas, van grote betekenis. Bij het oppassen op katten is bovendien belangrijk, dat de catsitter te vertrouwen is, verwantwoordelijk is en plezier beleeft aan de zorg voor uw kat. Dit geldt overigens ook voor alle andere dierenoppassers.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: