Dogsitter of hondenopvang?

Dogsitting is het verzorgen van en het letten op een of meerdere honden gedurende een bepaalde tijdsperiode of op gezette tijden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer het baasje van de hond vanwege vakantie of ziekte gedurende meerdere dagen of weken niet op zijn hond kan passen. Maar dogsitting kan ook van pas komen, als iemand vanwege werktijden niet in staat is zijn hond voldoende uit te laten en met hem te gaan wandelen.

Mogelijkheden van individuele dogsitting

Dogsitting kan bij de hond thuis plaatsvinden. Zo kan het dier in zijn vertrouwde omgeving blijven. Maar de hond kan ook naar de dogsitter komen, als de betrokken personen dat zo willen. Ook bestaat de mogelijkheid de hond alleen op te halen om een ommetje te lopen en hem daarna weer terug te brengen. De precieze taken van een hondenverzorger zullen van tevoren moeten worden vastgelegd.

Taken bij dogsitting

De vakbekwame verzorging van een hond komt bij de dogsitting voorop. Tot de werkzaamheden van de hondenverzorger behoren het voeden, spelen en wandelen met de hond. Ervaring in de omgang met honden komt hier natuurlijk van pas, omdat het baasje zijn hond zo met een gerust hart in vreemde handen kan geven. Voordat met het dogsitten begonnen wordt, moet het baasje de hondenoppasser op de hoogte stellen van de gewoontes en de eigenaardigheden van de hond. Dat maakt het oppassen voor de dogsitter aangenamer. Een ruim aanbod aan digsitters in heel Nederland vindt u op nl.care.com.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: