Dogsitter

Dogsitter

Een dogsitter is een dierverzorger die zich in honden gespecialiseerd heeft. Hij is goed met dit dier bekend.  In het bijzonder wanneer het om de juiste voeding en zorg of de psychologie van het dier gaat is een dogsitter de beste keuze. Een dogsitter weet uit ervaring met eigen honden, of door veelvuldige werkzaamheden als dogsitter, als geen ander waarop bij het spelen en bij de hygiëne gelet moet worden. Want deze aspecten zijn natuurlijk ook van groot belang voor uw huisdier.

Dogsitter kwalificaties

Mogelijk kan een behaald sociaal hondenvaardigheidsbewijs of een cursus vakbekwaamheid bij honden- en kattenbesluit de dogsitter van pas komen. Vanzelfsprekend vindt u ook opgeleide dierverzorgers in onze databank. Zij willen graag als dogsitter bij u werkzaam zijn, maar kunnen ook als kattenoppas werken. Dierenoppassers kunnen voor een deel ook werken als huishoudelijke hulp.

Dogsitter vinden

Dogsitter in Amsterdam, dogsitter in Rotterdam, dogsitter Den Haag en dogsitter in Utrecht worden aangeboden, net als dogsittersers in uw omgeving, bieden hun diensten aan op Care.com.

Dogsitter diensten aanbieden

Als u zelf een dogsitter bent en uw diensten aan wilt bieden, dan kunt u hiervoor naar vacatures voor dogsitter bijbaan Amsterdam , dogsitter bijbaan Rotterdam, dogsitter bijbaan Utrecht, dogsitter bijbaan Den Haag en dogsitter bijbaan Eindhoven zoeken en met behulp van uw postcode natuurlijk ook in uw eigen regio.

Dogsitter

Dogsitter  is het verzorgen van en het letten op een of meerdere honden gedurende een bepaalde tijdsperiode of op afgesproken, vaste tijden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer het baasje van de hond vanwege vakantie of ziekte gedurende meerdere dagen of weken niet op zijn hond kan passen of voor hun hond kan zorgen. Maar een dogsitter kan ook van pas komen, als iemand vanwege werktijden niet in staat is zijn hond voldoende uit te laten en met hem te gaan wandelen.

Mogelijkheden van een individuele dogsitter

Dogsitter kan bij de hond thuis plaatsvinden. Zo kan het dier in zijn vertrouwde omgeving blijven. Maar de hond kan ook naar de dogsitter gaan, als de betrokken personen dat zo willen. Ook bestaat de mogelijkheid de hond alleen op te halen om een ommetje te lopen en hem daarna weer terug te brengen. De precieze taken van een hondenverzorger zullen van tevoren moeten worden vastgelegd.

Taken bij de dogsitter

De vakbekwame verzorging van een hond komt bij de dogsitter voorop. Tot de werkzaamheden van de hondenverzorger behoren het voeden, spelen en wandelen met de hond. Ervaring in de omgang met honden komt hier natuurlijk van pas, omdat het baasje zijn hond zo met een gerust hart aan vreemde handen kan geven en toevertrouwen. Voordat met het dogsitter begonnen wordt, moet het baasje de dogsitters op de hoogte stellen van de gewoontes en de eigenaardigheden van de hond. Dat maakt het oppassen voor de dogsitter aangenamer. Een ruim aanbod aan dogsitter in heel Nederland vindt u op nl.Care.com.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook:

Diesen Artikel kommentieren

*

*