FAQ’s voor Gezinnen

Uw account beheren

 

Jobs

Het gebruik van de website

Geldzaken

 

UW ACCOUNT BEHEREN

 

 

Hoe upgrade ik naar een premium lidmaatschap?

 

U heeft gezocht naar beschikbare zorgverleners, u heeft reacties ontvangen op uw vacatures en u bent nu klaar om te gaan communiceren, referenties aan te vragen en een perfecte match voor uw familie te vinden!

Op uw startpagina vindt u aan de linkerzijde de optie ‘Gegevens en instellingen’.

Op deze pagina vindt u het onderdeel Lidmaatschapsgegevens, ongeveer halverwege de pagina.

U zult zien dat uw huidige lidmaatschap een Basis lidmaatschap is. U kunt op de link ‘Upgrade naar een premiumlidmaatschap’ klikken om een overzicht van de lidmaatschapsopties te bekijken.

Na het selecteren van een lidmaatschap dat het beste bij u past kunt u uw creditcard gegevens invoeren in ons veilige betalingssysteem en op ‘Nu premiumlid worden’ klikken.

 

Waarom is mijn account niet goedgekeurd?

 

Als u een e-mail heeft ontvangen waarin wordt vermeld dat uw account niet is goedgekeurd dan is dit in de meeste gevallen het resultaat van onvolledige of onjuiste persoonlijke gegevens. Zorg ervoor dat u de e-mail nauwkeurig leest, waarin de gebruikelijke motieven voor de afkeuring van een specifiek veld in uw Algemene gegevens worden vermeld. Ga naar uw Algemene gegevens en controleer nogmaals of de gegevens correct zijn en upload ze nogmaals door op ‘Opslaan’ te klikken.

Zorg ervoor dat u het volgende heeft ingevuld:

 1. Uw volledige voor- en achternaam
 2. Uw stad en postcode
 3. Een geldig  e-mailadres en telefoonnummer

Het kan ook zo zijn dat uw account niet wordt goedgekeurd, omdat we wellicht hebben besloten dat u niet voldoet aan de voorwaarden die u terug kunt vinden in onze Algemene Voorwaarden. We behouden dan ook het recht om een account niet goed te keuren om welke reden dan ook of helemaal geen reden, met of zonder berichtgeving hiervan. Daarnaast hebben wij geen verplichtingen om de redenen aan u kenbaar te maken, mochten die er wel zijn dan hebben wij uw account al afgekeurd.

 

 

Waarom is mijn foto niet goed gekeurd?

 

Volg de lijst met aanwijzingen hieronder om er zeker van te zijn dat uw foto voldoet aan de voorwaarden. Wanneer u een vervangende foto heeft gevonden die aan de voorwaarden voldoet dan kunt u deze opnieuw toevoegen door hier te klikken.

 • De bestandsdelen van uw foto moeten juist worden geupload.
 • Familieportretten, dierenportretten en foto’s van kinderen zijn OK zolang uzelf, de member, ook op de foto staat.
 • Geen foto’s die te wazig of te donker zijn.
 • Geen foto’s met ongepaste voorwerpen of afbeeldingen op de achtergrond (geen alcoholische dranken).
 • Foto’s mogen geen contactgegevens bevatten.
 • Iedereen op de foto moet volledig aangekleed zijn, ook kinderen.
 • Foto’s kunnen niet auteursrechtelijk worden beschermd.


Hoe bewerk ik mijn persoonlijke gegevens?

 

Het is belangrijk om uw persoonlijke gegevens up-to-date te houden. Bovenaan uw Gegevens en instellingen pagina vindt u de Algemene gegevens. Door op `Bewerken´ te klikken kunt u uw naam, stad, postcode, e-mail of telefoonnummer aanpassen. Bedenk wel dat elke wijziging aan uw profiel binnen een periode van 24 uur moet worden goedgekeurd. Als u hulp nodig heeft om deze informatie te wijzigen, stuur dan een e-mail naar infonl@care.com met een gedetailleerde uitleg over hetgeen dat gewijzigd moet worden.

 

Kunnen mensen mijn persoonlijke gegevens zien?

 

Over het algemeen, de enige persoonlijke informatie die op Care.com wordt vrijgegeven is uw voornaam, de eerste letter van uw achternaam en uw woonplaats en postcode. We geven wellicht ook weer of u zich met behulp van Facebook heeft verbonden met Care.com. Ga naar ons Privacy beleid voor een volledig overzicht van onze informatie verzameling, gebruik en het delen van informatie.

 

Zien mensen mijn contact gegevens?

 

Uw contactgegevens worden beveiligd totdat u ze vrijwillig deelt met zorgverleners in persoonlijke berichten. U zult ook merken dat iedereen op Care.com wordt weergegeven met de voornaam en de laatste letter van de achternaam.

 

 

Hoe stel ik mijn wachtwoord opnieuw in?

 

Als u uw wachtwoord bent vergeten, klik dan op deze link en voer uw e-mailadres en de gevraagde tekens in zodat wij u een e-mail kunnen sturen met instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

 

Hoe kan ik een foto aan mijn account toevoegen?

 

U kunt een foto aan uw account toevoegen door in te loggen op Care.com en door op het fotovak te klikken in de linker kolom op de pagina, onder het gedeelte waar ‘Hallo naam’ staat. Klik onderaan de pagina op de link ‘Selecteer bestand van computer’ en selecteer een gepaste foto uit uw computer bestanden. Zodra de foto die u geselecteerd heeft op de pagina verschijnt, zorg er dan voor dat u de bijsnijd functie gebruikt om er voor te zorgen dat uw foto juist wordt weergegeven op uw profiel of vacature. Kies ‘Foto uploaden’ om de foto toe te voegen. Zodra uw foto is goedgekeurd zal hij publiekelijk verschijnen op Care.com als onderdeel van uw profiel of vacature.

 

Hoe kan ik me uitschrijven voor e-mails?

 

We doen ons best om u alleen e-mails te sturen die nuttig voor u zijn, maar als u geen of sommige promotionele  e-mails niet meer wenst te ontvangen van ons, klik dan hier. U zult naar het ‘Privacy instellingen en voorkeuren’ gedeelte van uw Care.com account worden verwezen, waar u kunt aangeven welke promotionele e-mails u wel en niet meer wenst te ontvangen. U kunt zich ook uitschrijven door de link te gebruiken onderaan de e-mails die wij u sturen.

Let er op dat ook al schrijft u zich uit voor het ontvangen van e-mails, wij u wellicht administratieve e-mails zullen blijven sturen inzake Care.com, bijvoorbeeld, berichtgeving van updates van ons Privacy beleid, als wij er voor kiezen u op deze manier hier bericht van te geven.

 

Hoe downgrade ik mijn account of zet ik mijn lidmaatschap stop?

 

Als u uw zorgverlener of verzorger heeft gevonden en u bereid bent om een downgrade te doen: Ga naar de Gegevens en instellingen pagina en navigeer naar Lidmaatschapsgegevens, ongeveer halverwege de pagina. Hier vindt u de optie om uw account te downgraden.  Door uw account te downgraden, laat u weten dat uw account niet meer verlengd moet worden aan het einde van uw huidige lidmaatschapsperiode. Tevens zorgt u ervoor dat u niet langer in rekening gebracht zult worden. U kunt deze actie ruim op tijd uitvoeren zodat er automatisch wordt gedowngrade aan het einde van uw huidige lidmaatschapsperiode. Let er op dat wanneer u uw account downgrade, u wel nog steeds een Basis account kunt gebruiken op ieder moment in de toekomst. Let er ook op dat wanneer u toegang wilt tot enige contactinformatie die u heeft verzameld, u deze moet opschrijven voordat de account wordt gedowngrade zodat u het voor uw eigen administratie kunt bewaren.

 

Hoe sluit ik mijn account?

 

U heeft uw zorgverlener of verzorger gevonden en nu bent u klaar om uw account te sluiten. Om uw account volledig te kunnen sluiten, stuur eenvoudig een e-mail naar infonl@care.com met de details over uw verzoek en ons Member Care team zal het sluiten van account voort zetten en een bevestigingsmail naar u toe sturen.

 

BANEN

 

 

Hoe plaats ik een vacature?

 

Een vacature plaatsen is één van de meest effectieve manieren om kwaliteit te verzamelen, en sollicitanten te benaderen voor uw specifieke eisen. Aan de rechterzijde van uw Care.com homepage, vindt u een icoon die vermeldt ‘ Plaats een vacature’. Klik op de knop om te starten en kies uit ‘Voeg een vacature toe’ en vervolgens het soort vacature dat u wilt plaatsen. We zullen u wat algemene informatie vragen over hetgeen dat u zoekt en daarna kunt een gedetailleerde beschrijving invullen, om beschikbare zorgverleners te informeren over de verantwoordelijkheden en verwachtingen van de positie. Houd in gedachte dat de informatie die u plaatst ook medische condities, speciale voorwaarden en andere gevoelige informatie kan bevatten. U kunt ook hier klikken om direct naar de ‘Mijn vacatures’ pagina te gaan en nu een vacature te plaatsen!

 

Hoe bewerk ik mijn vacature?

 

U kunt uw vacature altijd bewerken, updaten of sluiten, direct vanaf uw Care.com startpagina.

U zult aan de linkerzijde van het scherm een lijst met navigatie links vinden. Onder deze links is er één genaamd; ‘Mijn vacatures’. Door op deze link te klikken zult u een lijst te zien krijgen van uw huidige open vacatures, elk met een optie om te bekijken, bewerken of sluiten.

 

Let er op dat de vacature standaard 3 weken geldt vanaf de plaatsingsdag. U kunt deze datum veranderen door de vacature te bewerken en een gewenste datum te selecteren waarop de vacature eindigt. Zorg ervoor dat u de wijzigingen opslaat als u klaar bent! U kunt ook hier klikken om direct uw vacatures pagina te bekijken.

 

 

Hoe sluit ik mijn vacature?

 

U kunt uw vacature altijd bewerken, updaten of sluiten, direct vanaf uw Care.com startpagina.

U zult aan de linkerzijde van het scherm een lijst met navigatie links vinden. Onder deze links is er een genaamd; ‘Mijn vacatures’. Door op deze link te klikken zult een lijst te zien krijgen van uw huidige open vacatures, elk met een optie om te bekijken, bewerken of sluiten.

 

Let er op dat de vacature standaard 3 weken geldt vanaf de plaatsingsdag. U kunt deze datum veranderen door de vacature te bewerken en een gewenste datum te selecteren waarop de vacature eindigt. Zorg ervoor dat u de wijzigingen opslaat als u klaar bent! U kunt  ook hier klikken om direct uw vacatures pagina te bekijken.

 

Hoe vind ik mijn oude vacatures?

 

Als u graag uw oude vacatures wilt bekijken en de lijst met sollicitanten die hebben gesolliciteerd, dan moet u naar de Mijn vacatures pagina gaan. Op deze pagina zult u in eerste instantie een lijst met uw huidige open vacatures zien. U zult ook een tabblad op de pagina zien die ‘Verlopen’ heet. Klik op dit tabblad en u kunt de details van uw oude vacatures inzien en de lijst met sollicitanten die hebben gesolliciteerd op uw vacature.

 

Waarom is mijn vacature niet goed gekeurd?

 

U zult een e-mail  van ons ontvangen wanneer uw vacature niet is goedgekeurd, en die e-mail zal de meest gebruikelijke redenen weergeven waarom een bepaald deel van uw vacature niet is goedgekeurd.

De volgende lijst weergeeft de meest gebruikelijke redenen waarom een vacature niet is goedgekeurd:

 • Vacatures zijn voor iedereen zichtbaar. Gebruik daarom uw discretie wanneer u informatie toevoegt over bepaalde medische condities, speciale voorwaarden en andere gevoelige informatie.
 • Zorg ervoor dat u geen telefoonnummers of email adressen, achternamen of kindernamen bijvoegt. Vacatures zijn voor iedereen zichtbaar en we willen uw persoonlijke informatie bewaren voor persoonlijke communicatie.
 • Geen specifieke locaties of adressen vermelden. Om veiligheidsredenen moedigen we het aan om u te beperken tot de details van de vacature, niet de preciese locatie.
 • SCHRIJF NIET ALLES IN HOOFDLETTERS! Het voelt meer alsof er naar ons geschreeuwd wordt.
 • Zorg ervoor dat u voldoende informatie over de vacature bijvoegt zodat uw bericht duidelijk is en door een breed publiek kan worden begrepen. Probeer afkortingen te voorkomen, en als u veel informatie toevoegt, verdeel het dan in paragrafen om het lezen gemakkelijker te maken.
 • Zorg ervoor dat u in de juiste categorie uw vacature plaatst en zorg ervoor dat alle informatie relevant is voor de vacature beschrijving.
 • De titel moet uniek en gericht zijn. In plaats van Hondenuitlater te schrijven, probeer zoekwoorden te gebruiken om uw vacature te laten opvallen, zoals “Op zoek naar een full-time hondenuitlater (man/vrouw)”.
 • Bullet points zijn oke, maar overdrijf niet. Zorgverleners en verzorgers waarderen het om uw stem te horen in de beschrijving, dus gebruik volledige zinnen.
 • Let er op dat uw Algemene gegevens in orde zijn (volledige naam, e-mail, telefoonnummer, etc.). Onvolledige of onjuiste informatie zal niet worden goedgekeurd.
 • Bedrijven, bureaus en organisaties mogen Care.com niet gebruiken om werknemers te werven.
 • Let op uw spelling en grammatica. Gebruik de spellingscontrole van uw server voor hulp.

 

Waarom kan ik niet op een bericht van een sollicitant reageren?

 

Als u niet kunt reageren op sollicitanten, dan moet het volgende eerst controleren:

U moet een premiumlid zijn om andere leden te kunnen contacteren op Care.com. KLIK HIER voor meer informatie over het upgraden van uw lidmaatschap.

Zorg ervoor dat u ingelogd bent op uw account! Kijk in de rechter bovenhoek, er moet ‘Log uit’ staan om aan te geven dat u ingelogd bent. Als u het niet zeker weet, log dan uit en log opnieuw in om zeker te weten dat u juist bent ingelogd.

Als u doorgaans problemen ondervindt met het reageren op een bericht, dan kan het ook zo zijn dat de sollicitant die u probeert te bereiken niet beschikbaar is of zijn of haar account heeft gedeactiveerd.

 

 

Hoe blokkeer ik een verzorger zodat hij/zij mijn vacature niet kan zien?

 

Vacatures kunnen door iedereen worden opgezocht, het is niet mogelijk om personen er van te weerhouden om ze te vinden op de site.

 

HET GEBRUIK VAN DE WEBSITE

 

 

Hoe zoek ik naar verzorgers of zorgverleners?

 

Of u nu voor een vacature heeft gekozen om uw vraag naar zorg te adverteren of heeft aangegeven om dat niet te doen, u kunt nog steeds zoeken en direct in contact komen met lokale verzorgers en zorgverleners. Op bijna alle pagina’s van Care.com vindt u bovenin een zoekbalk waar u uw postcode kunt invoeren. U kunt het soort zorgverlener kiezen waar u naar op zoek bent (Kinderopvang, Ouderverzorger, Poetsvrouw, etc.) Als u er klaar voor bent klik dan op Begin!

 

Zijn alle verzorgers en zorgverleners beschikbaar?

 

Alle profielen die u bekijkt worden onderhouden door verzorgers en zorgverleners die deze zelf gemaakt hebben. Elk profiel geeft de specifieke beschikbaarheid van de verzorger aan in een eenvoudige en toegankelijke checklist, aan de onderkant van het profiel. We moedigen verzorgers aan om hun beschikbaarheid up-to-date te houden en hun accounts regelmatig op te frissen als zij bijvoorbeeld een baan hebben gevonden of niet meer beschikbaar zijn voor werk.

 

Hoe contacteer ik verzorgers waar ik interesse in heb?

 

Je hebt een dozijn profielen doorzocht en nu wil je je topkandidaten gaan benaderen.

In de rechter bovenhoek of onderaan een zorgverlenersprofiel ziet u een link om een bericht te sturen naar de verzorger. Door op deze link te klikken, verschijnt er een berichtbox waar u direct een prive bericht kunt sturen via de website. Nadat u alles wat u graag wilt zeggen heeft geschreven, klikt u op “Stuur”.

 

Hoe bekijk ik documenten en certificaten van zorgverleners?

 

Als premiumlid kunnen families die zorg zoeken toegang vragen tot alle documenten of certificaten die een zorgverlener of verzorger heeft toegevoegd aan zijn of haar account. De documenten en certificaten van een zorgverlener zijn privé, daarom moet u eerst om toestemming vragen, voordat u ze kunt bekijken. Om te beginnen, zorg ervoor dat u ingelogd bent op uw account en klik op de zorgverlener’s naam of de link om het profiel te bekijken. In de rechter bovenhoek van de profiel pagina vindt u een serie tabbladen en als de verzorger documenten heeft toegevoegd dan zult u een tabblad genaamd “Documenten” zien. Om toegang tot de documenten aan te vragen klik op de oranje “Vraag Aan” link en er zal een bericht naar de verzorger worden gestuurd. Zodra de verzorger uw verzoek heeft geaccepteerd zult u toegang tot de documenten en certificaten krijgen voor 5 dagen. Als u een Basislid bent moet u eerst upgraden naar een Premium lidmaatschap voordat u de documenten van een potentiële werknemer kunt bekijken. KLIK HIER voor meer informatie over het upgraden van uw lidmaatschap.

 

 

Hoe meld ik mijn bezorgheid aan Care.com?

 

Care.com neemt de veiligheid en de standaarden van de website en onze leden heel serieus.

Hoezeer we onze energie hierop ook focussen, de feedback die we van onze leden krijgen is een cruciaal onderdeel van het verbeteren van de algemene ervaring.

Als u graag uw bezorgdheid wilt laten blijken aan Care.com laat het ons dan weten door een e-mail aan ons veiligheidsteam te sturen via infonl@care.com. Deze melding is een directe verbintenis tussen u en het Care.com veiligheidsteam en wordt ten alle tijden vertrouwelijk en privé gehouden.

 

 Hoe meld ik mijzelf als verzorger of zorgverlener aan?

 

Als u zichzelf graag als verzorger of zorgverlener wilt aanmelden of wilt solliciteren naar vacatures via de website dan zult u een andere account moeten aanmaken. Om u als een verzorger te registreren, is een ander proces en vereist een afzonderlijke account. U moet zich simpelweg uitloggen op uw bestaande account en als een nieuw lid registreren. U zult merken dat de eerste vraag bij de registratie luidt of u zich als zorgverlener of zorgzoekende wilt aanmelden. Door op “Registreren” te klikken wordt u begeleid door een proces dat u in staat stelt om een profiel aan te maken en u kunt direct beginnen met het solliciteren naar vacatures op uw eigen gemak.

 

GELDZAKEN

 

 

Hoe wijzig ik mijn opgegeven creditcard gegevens?

 

Door uw rekeninggegevens up-to-date te houden is het gemakkelijker om te upgraden of downgraden wanneer u onze service graag wilt gebruiken. Om uw rekeninggegevens te kunnen wijzigen moet u naar de “Gegevens en instellingen” pagina gaan en helemaal naar onder gaan. Een van de allerlaatste onderdelen is “Credit Card Informatie” en u zult een knop “Bewerken” zien. U kunt natuurlijk ook altijd HIER KLIKKEN.


Waarom wordt mijn creditcard niet geaccepteerd?

 

De meest voorkomende rekeningfouten kunnen worden verholpen door alle opgegeven informatie nogmaals te controleren:

 1. Uw pas moet een credit- of debit card zijn – geen pre-paid kaarten, geen tegoedbonnen, en geen buitenlandse betalingskaarten.
 2. Controleer of alle cijfervelden de juiste informatie bevatten en zorg ervoor dat uw kaarttype één van de beschikbare opties is op de pagina.
 3. De rekening en postcode moet matchen met de opgegeven postcode. Controleer uw Algemene gegevens om het zeker te weten.

 

Minder gebruikelijke foutmeldingen worden in de volgende lijst weergegeven. Over het algemeen, geven deze foutmeldingen aan dat u contact moet opnemen met uw bank voor meer informatie.

 1. Nieuwe of recentelijke adres- of naamswijziging kan een adres verificatie afwijzen.
 2. Onvoldoende saldo.
 3. Uw bank kan een mondelinge verklaring van u vragen. (Dit komt soms voor bij lidmaatschapsdiensten).

 

Hoe verwijder ik mijn creditcard gegevens van mijn account?

 

Care.com stuurt alle creditcard gegevens die ontvangen worden door naar onze creditcard verwerkingseenheid voor validatie en betalingsdoorvoering. Wanneer onze verwerkingseenheid de creditcard informatie valideert en de betaling doorvoert dan sturen

zij ons een notificatie terug die alleen de laatste 4 cijfers van de kaart bevat. We hebben of slaan het creditcard nummer nooit op in onze server of database.

 

Ik denk dat ik dubbel in rekening ben gebracht!

 

Als u in eerste instantie met uw kaart wilde betalen, of als u bepaalde informatie wilde aanpassen of verkeerde informatie heeft ingevoerd dan zal uw kaart worden afgewezen. Deze afwijzing kan op uw bank- of creditcard afschrijvingen worden weergeven als een nog uit te voeren afrekening.

 

Een enkele, nog uit te voeren afrekeningen die u ziet als resultaat van een kaart afwijzing zullen niet daadwerkelijk worden afgeschreven. U zult zien dat over het algemeen, de nog uit te voeren afrekening zal worden verwijderd uit uw overzicht.

 

Als u nog verdere hulp nodig heeft, met afrekeningen van uw kaart, van Care.com stuur dan een e-mail naar infonl@care.com met gedetailleerde informatie over uw probleem.

 

Hoe bekijk ik de betalingen die ik bij Care.com heb gedaan?

 

Om een kijkje te nemen in uw afschrijvingen of de betalingen die u bij Care.com heeft gedaan, kunt u de betalingsgeschiedenis op uw account bekijken. Ga naar uw “Gegevens en instellingen” pagina en scroll helemaal naar beneden. Een van de laatste onderdelen is getiteld “Creditcard informatie” en hier ziet u een “Bekijk betalingsgeschiedenis” link onderaan, en creditcard gegevens. U kunt ook HIER KLIKKEN.