Gastouder

Een gastouder is een oppasmoeder, oppasvader of een oppasoma. Om als gastouder te kunnen werken, moet de gastouder aan een aantal voorwaaarden voldoen.

Gastouder eisen

Voordat gastouders mogen werken, moeten zij over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een mbo-2 diploma Helpende Zorg (en Welzijn) en een certificaat Eerste hulp aan Kinderen beschikken. Zij zijn dan officieel gekwalificeerde gastouders. Regelmatig komt de GGD controleren, om te kijken of bij de desbetreffende gastouder deze papieren alsmede de locatie waar de kinderopvang plaatsvindt in orde zijn.

Gastouder voor kinderopvang

Voor ouders, die op zoek zijn naar een gastouder, is nl.Care.com de perfecte plek. Ouders kunnen namelijk heel eenvoudig in de enorme databank naar passende gastouders zoeken. De profielen van de gastouders bevatten veel relevante informatie, bijvoorbeeld met betrekking op eerdere ervaring in de kinderopvang, opleidingen en beschikbaarheid. Ook zijn de meeste profielen van gastouders voorzien van een foto en van referenties.

Zoeken naar gastouders

U kunt een geschikte gastouder ook vinden, als u een gratis vacature plaatst. Geef daarin zoveel mogelijk details op als mogelijk: wanneer moet de kinderopvang bij een oppasmoeder beginnen, hoeveel uur en op welke dagen van de week moet de kinderopvang plaatsvinden en hoe oud is uw kind eigenlijk? Ook bijzonderheden, zoals allergieën, ziekten en ontwikkelingsstoornissen, kunt u het best nu al kenbaar maken.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: