Grondige schoonmaak

Een grondige schoonmaak is het heel goed schoonmaken van een kamer of woonruimte. Daarbij worden ook moeilijk bereikbare plaatsen als hoeken, nissen of randen niet overgeslagen. Deze uitgebreide schoonmaak moet minstens een keer in het jaar, liever echter 3 à 4 keer in het jaar plaatsvinden. Ook de bekende grote schoonmaak in het voorjaar is een grondige schoonmaak.

Verloop van een grondige schoonmaak

Voordat met het schoonmaken begonnen wordt, moeten alle meubels en andere dingen die verplaatst kunnen worden, aan de kant geschoven worden. Zo kunnen ook plekken schoongemaakt worden, die bij het normale schoonmaken niet gereinigd worden. Dit vereist natuurlijk behoorlijk wat tijd, die niet ieder gezin en ieder huishouden op kan brengen. Ook in bedrijfsruimten moet van tijd tot tijd een grondige schoonmaak gedaan worden, waarbij ook speciaal behandelde oppervlakken (zoals vloerbedekkingen) gereinigd moeten worden. Dit gebeurt vaak maschinaal.

Doel van de grondige schoonmaak

Na de grondige schoonmaak moeten alle oppervlakken vrij zijn van viezigheid. Daaronder vallen klevende substanties, stof en verouderde beschermlagen. Ook moeten geen vlekken of sporen van druppels meer te zien zijn, voor zover dit met de actuele technieken mogelijk is. Indien u op zoek bent naar huishoudelijke hulp, die de grondige schoonmaak voor u uitvoert, doet u er goed aan naar onze website nl.care.com te surfen. Onder ‘huishoudelijk hulp’ kunt u uw vacature plaatsen. Ook heeft u daar de mogelijkheid de aanbieders van schoonmaakdiensten in uw regio te doorzoeken en te contacteren.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: