Het vinden van een baan als kinderoppas en aangenomen worden

Waar kan ik vacatures voor een kinderoppas vinden?

 

Als u werk probeert te vinden als een kinderoppas, hoeft u wellicht niet eens ver te zoeken. U moet gewoon weten waar u moet zoeken; daar waar kinderen zijn, zijn meestal ook de ouders die hoogstwaarschijnlijk een extra paar handen kunnen gebruiken.

 

  • Online

 

Websites als Care.com zijn een geweldige plek om werk als een kinderoppas te vinden. Mensen sluiten zich bij Care.com aan om in contact ze komenmet verzorgers en de hulp te vinden die ze nodig hebben voor hun familie. De kans is groot dat u een baan als kinderoppas vindt, met name op een site waar mensen op zoek zijn naar iemand als u.

 

  • Bibliotheken

 

Lokale bibliotheken zijn vaak het verzamelpunt voor ouder-kind groepen, gemeenschaps evenementen en andere activiteiten. Veel bibliotheken bieden een voorlees uur, zang uurtjes en andere familie activiteiten. Sommige hebben prikborden waar u een poster, bericht of visitekaartje kunt ophangen. Vraag aan de bibliotheek of het goed is als u een aantal flyers ophangt, zodat families contact met u kunnen opnemen als ze een oppas nodig hebben.

 

  • Kerken en religieuze organisaties

 

Als u lid bent van een plaatselijke kerk of religieuze organisatie, laat anderen dan weten dat u op zoek bent naar een baan als kinderoppas. Families vinden het waarschijlijk geruststellend dat u dezelfde waarde en normen deelt .

 

  • Peuterspeelzalen en naschoolse verenigingen

 

Hoewel vele families er voor kiezen om hun kinderen in te schrijven bij een naschoolse vereniging, zijn ze misschien nog wel opzoek naar een oppas voor de zaterdagavond. Kijk of naschoolse verenigingen in uw gemeente een lijst bijhouden van babysitters voor families in nood en zorg dat u op die lijst komt.

 

  • Social network

 

U kent al uw vrienden op Facebook? Zorg er dan voor dat zij u helpen met het vinden van een baan als kinderoppas. Een simpel bericht op uw Facebook pagina kan helpen verspreiden dat u op zoek bent naar een baan. Word lid van Twitter, Linkedin en andere social network pagina´s. Creëer een groot netwerk waardoor de kans groter wordt dat u een baan vindt.

 

Waar kan ik een part-time baan als kinderoppas vinden?

 

Wilt u wat extra geld verdienen, tijdens uw studie of vakantie? Een part-time baan als kinderoppas kan de oplossing zijn.

 

Als u aan de universiteit studeert controleer dan hun nieuwsbrief, prikborden en de lokale kranten, misschien plaatsen families hier berichten. U kunt ook bij het studenten steun- en informatiepunt vragen of men een vacaturebestand voor kinderopvang bijhoudt.

 

Als je nog op de middelbare school zit, kun je de prikborden in de gaten houden, waar families wellicht berichten plaatsen. Je kunt ook jouw leraar vragen of die nog hulp voor zijn kinderen nodig heeft, deze zal de vraag dan wellicht voorleggen aan de andere leerkrachten die misschien (ook) een oppas nodig hebben.

 

Godsdienstig onderwijs instellingen zijn een goede plek om een part-time baan als kinderoppas te vinden. Als u een netwerk heeft binnen uw lokale kerk of religieuze gemeenshap, vraag hen dan om uw advertentie te plaatsen in de maandelijkse nieuwsbrief of kerkblad. Vaak houden zij ook lijsten bij van leden die hulp nodig hebben bij verschillende activiteiten zoasl; boodschappen doen, helpen met huiswerk en klusjes, er is dan een goede kans dat er ook vraag naar een oppas is.

 

Hoe krijg ik een vakantiebaan als babysitter?

 

Opvang binnen de schoolvakanties is vaak een groot probleem voor vele families; de kinderen hebben vakantie, maar helaas, de ouders moeten nog werken. Met de duidelijke vraag en behoefte naar iemand die hun kinderen bezighoudt en laat genieten van hun vakantie, biedt een betrouwbare babysitter een oplossing voor dit probleem.

 

Hieronder een aantal tips om u te helpen een vakantiebaan als kinderoppas te vinden:

 

  • Plaats uw profiel. Wees pro-actief op kinderoppas sites zoals Care.com. Verstrek zoveel mogelijk informatie, studie achtergrond, ervaring en uw favoriete activiteiten om de kinderen te vermaken. Hoe meer u toevoegt hoe beter.

 

  • Zoek voordat de vakanties beginnen. Begin met het zoeken naar een baan als kinderoppas vroeg in de aanloop naar de (school)vakanties. Hoewel families wellicht nog niet over de vakantie nadenken, heeft u al wel de eerste stap gezet. Als men dan de vakantie gaat plannen, zullen ze aan u denken

 

  • Zoek vroegtijdig voor een weekendbaan als kinderoppas. Bouw een relatie op met de familie door in het weekend voor hen op te passen. De kans is dan groot dat families u dan ook vragen voor de (school)vakanties, aangezien ze al ervaring met u hebben.

 

  • Plaats een advertentie in kranten en op lokale websites. Regelmatig wenden families zich tot lokale websites in de vakanties om activiteiten te vinden. Plaats een advertentie in de krant en op de lokale websites, des te meer mensen het lezen des te groter de kans wordt dat mensen cotact met u opnemen.