Hoe een oppas te ondervragen: diepgaande sollicitatiegesprek

De sollicitatiegesprekken plannen

 

Het is vaak een goed idee om een eerste sollicitatiegesprek op een publieke plaats te doen, bijvoorbeeld in een lunchroom. Vraag ook om een foto van de potentiële verzorger, om te bevestigen dat hij of zij is wie hij of zij beweert te zijn en enige andere informatie die belangrijk is voor u.

 

Er zijn drie belangrijke dingen om in gedachten te houden wanneer u een diepgaander sollicitatiegesprek plant:

 

  1. Als het mogelijk is, plan dan één interview per dag zodat u de tijd heeft om over iedere sollicitant na te denken.
  2. Wilt u liever thuis blijven of op een neutrale locatie zoals in een lunchroom afspreken?
  3. Nog belangrijker, maak een lijst met vragen en onderwerpen. Tip: Begin met onze handige checklijst met interview vragen.

 

Uw vragen stellen

 

Dit is uw grote kans om een gevoel bij een sollicitant te krijgen. Wat voor persoonlijkheid hebben ze? Zal uw familie er goed mee kunnen opschieten? Wees niet verlegen om vragen te stellen. Uiteindelijk neemt u iemand aan voor een heel belangrijke taak.

 

Vragen beantwoorden

 

Uw toekomstige zorgverlener moet op de hoogte zijn van zijn of haar rol, dus wees voorbereid om vragen te beantwoorden zoals:

 

  • Welke taken moet de toekomstige zorgverlener vervullen?
  • Bent u iets vergeten te noemen in de vacature?
  • Zijn er culturele aspecten, religieuze aanwendingen of dieet beperkingen waar de sollicitant van moet weten?

 

Wees eerlijk en recht voor zijn raap. U voorkomt verrassingen tijdens het werk en zult een verzorger vinden die echt past bij de vereisten van uw gezin.

 

Uw gezin introduceren

 

Vergeet de kleine baas(jes) niet. Omdat uw nanny zoveel tijd met uw kinderen zal doorbrengen is het een goed idee om ze de top sollicitanten te laten ontmoeten. Laat uw topselectie individueel met uw gezin kennismaken na een eerste gesprek zodat het niet ongemakkelijk of overweldigend is voor uw kinderen. Bonus: deze handeling geeft u wellicht het beste inzicht om te bepalen welke sollicitant het beste bij u past.

 

Gefeliciteerd!

 

U heeft een oppas gevonden. U bent blij, uw kinderen zijn blij en uw verzorger heeft een geweldige baan met een super gezin gevonden. Dat betekent dat er nog een ding overblijft om te doen. Vertel uw vrienden over Care.com zodat zij betrouwbare kinderopvang, ouderenzorg, dierenzorg en meer kunnen vinden natuurlijk!