Verjaardag

Hoe organiseert u een verjaardag voor kinderen?

U kunt zich misschien nog wel herinneren dat u vroeger op de basisschool naar veel verjaardagen bent geweest. Mogelijk was de halve of zelfs de hele klas aanwezig. Waarschijnlijk besefte u niet wat voor energie dit voor de begeleidende kostte.
Is uw zoon of dochter op de basisschool bijna jarig? Misschien heeft uw kind heel veel vriendjes en vriendinnetjes in zijn klas. Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen om met andere kinderen om te gaan. Maar wat moet u doen als er plotseling tien of meer kinderen bij u over de vloer komen?

Voorbereiding

Uiteraard is het belangrijk om te weten hoeveel kinderen er precies komen. Op deze manier kunt u rekening houden met kosten en hoeveel u moet inkopen. Wanneer u dit allemaal opschrijft is het voor u wat overzichterlijker. Een aantal dingen die u bijvoorbeeld kunt inkopen zijn: Cola, chips, snoepjes en frietjes met mayonaise. In de zomer kunt u natuurlijk ook wat ijsjes kopen om de kinderen een beetje af te laten koelen.

U kunt de verjaardag vieren in uw eigen huis of tuin. Zo kunt u spelletjes verzinnen of u zoekt deze op het internet op. Wanneer u thuis niet zoveel ruimte heeft kunt u de verjaardag uiteraard ook ergens anders vieren. Denk aan een speeltuintje of bos bij u in de buurt. Wanneer u een wat ruimer budget heeft gereserveerd voor de verjaardag kunt u ook naar een speelhal gaan waar de kinderen bijvoorbeeld kunnen skelteren of lasergamen. Hier is zo nu en dan ook de mogelijkheid om wat lekkers te eten.

Hulp nodig?

Wanneer u het echt heel druk hebt kunt u mogelijk ook een oppasser inhuren. U kunt gratis oppassers zoeken bij u in de buurt op nl.care.com bij u in de buurt. Zij vinden het ook leuk om op de kinderen te passen en er mee te spelen. Op die manier kunt u zelf ook andere werkzaamheden doen. Daarbij kunt u extra hulp vast wel gebruiken.

Als u de kinderen naar huis brengt zorg er dan voor dat u alle kinderen van tevoren telt. Zo voorkomt u dat u een kind achterlaat want dat mag natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: