Hond zindelijk maken

Het zindelijk maken van je pupies een van de eerste dingen waar jij als baasje voor moet zorgen. Het zindelijk krijgen van je pup begint eigenlijk direct nadat je pup begint te lopen. Honden hebben een natuurlijke drankg om hun teritorium schoon te houden. Zodra pups leren te lopen zullen zij instinctief van hun nest vandaan lopen om deze schoon te houden. Door deze natuurlijke drankg is het een heel stuk makelijk om je hond zindelijk te krijgen.

 

Belangrijke momenten

Pups en jonge honden kunnen hun drankg om te plassen of poepen neit lang tegenhouden en doen hun behoeftes daarom vrij vaak. Er zijn een aantal belangrijke momenten waarop jone honden vaak hun behoeftes doen;
•    Direct na een maaltijd
•    Na het spelen of trainen
•    Direct na het wakker worden
•    Vlak voor het slapen gaan
Dit kan echter ook zijn als je pup snuffelend of zoekend rondloopt en zachtjes begint te piepen. De kans is dan groot dat je hond aan zijn behoeftes meot doen. Neem je hond direct mee naar buiten wanneer je dit herkend.

Hoe lang duurt het voor je pup zindelijk is?

Het moment van zindelijkheid is bij ieder hond verschillend. Immers leert ieder hond net als mensen op eigen tempo. Sommige honden zijn zindelijk naar een aantal weken en bij andere honden duurt het 5 tot 6 maanden voordat ze zo ver zijn. De tijd en energie die een baasje hierin moet steken is vaak te veel. Via care.com kun je daarom snel en gemakelijk een dierenoppas vinden die je hierbij kan helpen. Je kunt via care.com een hondenoppas vinden die je hond enkele keren per week of maand helpt bij het zindelijk worden. Dit kan gemakelijk omdat je een hondenoppas snel in jouw buurt kunt vinden en zelf kunt kiezen wie dit zal zijn.

Op zoek naar een dierenverzorger voor uw hond of kat? Vind direct een geschikte dierenoppas of dierenopvang voor uw huisdier bij Care.com.

 

 

Voor meer informatie over Dierenverzorger kun je ook hier terecht: