Honden

Honden zijn samen met katten de meest geliefde huisdieren in Nederland. In Nederland hebben er momenteel ongeveer 2,2 miljoen mensen een hond. Dit betekent dat er ongeveer 1 op de 7 personen een hond als huisdier heeft. Bij de enorme keus aan verschillende rassen is het natuurlijk niet makelijk om de juiste soort hond te kiezen. Vaak kiest een persoon een hond aan de hand van persoonlijkheid en uiterlijk. Het is dus belangrijk belangrijk om je van tevoren voldoende te informeren over het ras en wat voor zorg een specifieke ras nodig heeft.

De juiste hond kiezen?

De eerste stap wanneer je van plan bent om een hond te kiezen is erachter te komen welke ras je wilt en wat voor werk dit met zich mee zal brengen. Ieder ras heeft een ander soort verzorging nodig. Soms is dit minder of meer dan je verwacht en je moet erachter komen hoeveel tijd en geld je hieraan kan besteden. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën. Wanneer je hierover meer informatie wilt krijgen kun je altijd langs je lokale dierenopvang. Het personeel helpt je graag met informatie en het uitkiezen van de juiste ras voor jou.

Hoe verzorg ik mijn hond?

Aangezien honden erg sociale dieren zijn is het belangrijk dat je veel tijd met je hond doorbrengt. Dit is vooral belangrijk wanneer je een puppy adopteerd of een andere hond neemt die al een andere eigenaar hebben gehad. Een hond moet net als een mens eerste wennen aan een nieuw persoon. Zorg er dus voor dat je hier rekening mee houd wanneer je een druk sociaal leven of een drukke baan hebt. Wanneer dit lastig is kun je altijd opzoek gaan naar een een dierenverzorger die je hond kan uitlaten en voor hem of haar zorgt terwijl jij aan het werken bent. Bij Care.com vind je altijd een overzicht aan dierenverzorgers in jou buurt die je graag helpen bij het verzorgen van jou hond.

Op zoek naar een dierenverzorger voor uw hond of kat? Vind direct een geschikte dierenoppas of dierenopvang voor uw huisdier bij Care.com.

Voor meer informatie over Dierenverzorger kun je ook hier terecht: