Hondenoppas

Hondenoppas

Redenen om een hondenoppas aan te nemen kunnen verschillen. Vakantie, dienstreis, ziekenhuisopname of gezondheids- en leeftijdsredenen kunnen ertoe leiden, dat een hond gedurende langere tijd door andere personen verzorgd moet worden. De oppas of verzorging kan naar behoefte variëren van een oppas per uur of een oppas voor een gehele dag of meerdere dagen.

Hondenoppas vinden

Als baasjes een hondenoppas nodig hebben, hebben ze in feite twee mogelijkheden. Of ze brengen hun hond naar een speciale oppasinrichting voor honden, bijvoorbeeld naar een hondenpension, hondenhotel, hondencrèche of een hondeninternaat, of ze zorgen met behulp van een diersitter bemiddeling zelf voor een eigen liefdevolle hondenoppas of hondensitter. Dit kan bijvoorbeeld iemand uit de familie of vriendenkring zijn. Als persoon en hond elkaar al kennen, is dat voor de oppas door een diersitting natuurlijk van groot voordeel. Soms blijft er echter voor het baasje geen andere mogelijkheid over dan een vreemde persoon als hondenoppas te zoeken.

Privé hondenoppas

Voor het dier is een private hondenoppas door een hondensitter natuurlijk beter. In het beste geval wordt de hond zelfs in zijn gewoonlijke omgeving in de gaten gehouden en hoeft hij niet aan een vreemde omgeving te wennen. Verder speelt het ook een rol dat een private hondenoppas op het individuele karakter en de bijzondere eigenschappen van uw hond in kan gaan.

Elk jaar worden er, in het bijzonder vlak voor en tijdens de vakantieperiodes, een ontelbaar aantal dieren, waaronder ook honden, aan hun lot overgelaten. Als de eigenaren zich op tijd over de plaatselijke mogelijkheden van hondenoppas en hondenopvang zouden informeren, zouden er heel wat minder dieren hoeven te lijden.

Hondenoppas – direct beginnen met zoeken

Als u direct met zoeken wilt beginnen, vindt u een hondenoppas Amsterdam, hondenoppas Rotterdam, hondenoppas Den Haag, hondenoppas Utrecht,  hondenoppas Breda,en ook in uw buurt met behulp van uw postcode. In België helpen we u ook graag verder en vindt u in onze databank een hondenoppas Antwerpen, hondenoppas in Leuven, hondenoppas Gent,  hondenoppas Hasselt, hondenoppas Mechelen en ook in uw eigen regio.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: