Hondenoppasser

Veel hondeneigenaren zijn vroeg of laat op de diensten van een hondenoppasser aangewezen. Een hondenoppasser kan de hond uitlaten, maar ook een voltijdsverzorging met alle noodzakelijke taken behoort tot de mogelijkheden.

Hondenoppasser eigenschappen

Wie als hondenoppas wil werken, moet over een paar basiseigenschappen beschikken. Natuurlijk is het een groot voordeel, wanneer de hondenoppas zelf een hond bezit of bezeten heeft, of al intensiever contact had met een hond, bijvoorbeeld in de familie of vriendenkring. In ieder geval is de liefde voor dieren voor elke dierenoppas noodzakelijk, anders is het werk als hondenoppas zowel voor de oppas als voor de hond niet echt aangenaam. Een hondenoppas moet bovendien ook over emphatie en verantwoordelijkheidsbesef beschikken en de omgang met honden daarnaast leuk en interessant vinden. De hondsitter moet bovendien goed op de behoeften van de hond kunnen inspelen.

De perfecte hondenoppasser

Bij de diersitter bemiddeling is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.
Het is zeer belangrijk, dat de hondenbezitter de oppas voor de eerste oppasafspraak uitnodigt om zo te zien, of het contact tussen zijn dier en de oppas goed verloopt en of beide goed aan elkaar wennen. Hoe gaat de hondenoppas met uw hond om? Is hij lief voor uw hond, praat hij rustig met de hond en probeert hij een spelletje met de hond te spelen? Ga op uw eigen gevoel af en bekijk het gedrag van de hondenoppas bij de dierenverzorging nauwlettend. Alleen zo kunt u uw trouwe viervoeter rustig en zonder verdere twijfels bij de hondenoppas achterlaten.

Hondenoppasser – direct beginnen met zoeken

Als u direct met zoeken wilt beginnen, dan vindt u een hondenoppas in Amsterdam, hondenoppas in Rotterdam, hondenoppas in Breda, hondenoppas in Nijmegen, hondenoppas in Utrecht en ook in uw buurt door uw postcode op onze website in te vullen. Naast hondenopassers en dierenverzorgers hebben wij ook verzorgers in de ouderenzorg, kinderopvang en huishoudelijk hulp.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: