Hondenpension

Hondenpension

Dierenpensions en in het bijzonder hondenpensions zijn inrichtingen, inrichtingen waar goed opgeleide dierenoppassers werken en die bovendien een goed alternatief zijn, als niemand uit uw kring ertoe bereid is op uw hond te passen wanneer u daar vanwege vakantie, ziekte of een zakenreis niet zelf toe in staat bent.

Voorbereiding van een verblijf in een hondenpension

Veel dierenbezitters staan niet onverdeeld positief tegenover hondenpensions, in het bijzonder wanneer die heel veel dieren opnemen. Daarom is een voorbereiding van het verblijf in het hondenpension van groot belang en bieden veel hondenpensions gratis probeerdagen aan.

U kunt ter voorbereiding alleen of samen met uw dier het pension bezoeken en zo een indruk krijgen van de gebouwen en de sfeer. Bovendien kunt u dan ook met de verzorger of verzorgers spreken.

Het personeel dient over de bijzonderheden van uw hond geïnformeerd te worden, speelgoed, bekende voorwerpen en het vertrouwde voer kunnen worden meegenomen.

Voordelen van een hondenpension

Een professioneel hondenpension heeft een groot uitloopgebied, waardoor de honden genoeg ‘privacy’ hebben en de kans op aggressie navenant afneemt. Speciaal voor honden geschikte slaapplaatsen in huis worden ook aangeboden. De speciaal opgeleide dierenoppassers van het hondenpension weten bovendien hoe ze welke soort hond moeten verzorgen. Dat komt onder andere door hun ervaring in het verzorgen van honden, maar ook door kennis op het gebied van de dierenpsychologie. De dieren worden met hoogwaardig en qualitatief uitstekend voedsel gevoerd en krijgen veel aandacht, ze worden geaaid en er wordt met ze gespeeld. De honden worden bovendien verzorgd, geborsteld en voortdurend in de gaten gehouden. Daarom hoeft u zich over de veiligheid van uw hond geen zorgen te maken.

Ervaringen met hondenpension

Transparantie is absoluut noodzakelijk, omdat er zich onder hondenpensions ook zwarte schapen bevinden, die de honden opsluiten en alleen van de hoognodige zaken voorzien. Sommige hondenbezitters zeggen bovendien dat hun honden door het intensieve spelen met soortgenoten last kregen van verlatingsangst.

Sommige hondenpensions nemen geen vechthonden op, omdat ze denken dat andere hondenbezitters hierdoor worden afgeschrikt. Ook hier moet u als hondenbezitter bij elk hondenpension zelf navragen.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: