Hondenpensions

Hondenpensions zijn tijdelijke onderkomens voor honden, die daar ook verzorgd worden. Tegen betaling wordt de hond gedurende een bepaalde periode door dogsitters verzorgd en in geval van ziekte ook door dierenartsen behandeld.

Onderbrengen in hondenpensions

Bijna alle hondenpensions vereisen, dat een hond ingeënt is en geldige inentingsbewijzen heeft. Omdat de honden in hondenpensions vaak gezamenlijk zijn ondergebracht en niet van elkaar gescheiden worden, proberen hondenpensions op die manier het aanstekingsgevaar en de verbreiding van infecties tot een minimum te beperken. Ook willen hondenpensions voordat ze een hond opnemen, informatie over ziekten, medicijnen en verwondingen van de hond, zodat ze uw dier een optimale verzorging aan kunnen bieden. Het voederen van de honden gebeurt meestal voor alle honden tegelijkertijd, zo’n twee keer per dag. Indien uw dier gewend is aan een ander ritme, dan moet u dat van tevoren het hondenpension vertellen, zodat iets anders kan worden afgesproken.

Verantwoordelijkheid van hondenpension bij een ongeluk

Heel soms kan het gebeuren dat honden in hondenpensions gewond raken. Deze verwondingen kunnen snel ontstaan als honden bijvoorbeeld met elkaar spelen. Hondenbezitters moeten de algemene voorwaarden van de hondenpensions daarom goed bestuderen. Vaak namelijk achten zich hondenpensions daarin niet verantwoordelijk voor zulke verwondingen, waardoor u eventueel zelf voor de dierenartskosten moet opdraaien. Hondenpensions stellen soms ook de eis, dat honden over een ongevallen- of ziekteverzekering beschikken.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: