Hondenrassen

Op zoek naar en hond maar geen idee welke hondenrassen er zijn en uit welke hondenrassen je moet kiezen? Een hond koop je niet zomaar en er komt veel bij kijken. Welke past het beste bij je? En welke hondenrassen passen het beste bij je kinderen? Heel veel vragen die op je afkomen wanneer je voor deze keuze staat.

 

Klein of groot?

Houd je van een grote stoeihond die je stevig kunt knuffelen of juist een schattig klein hondje die je op je schoot wilt leggen. Er zit hier een groot verschill in de hondenrassen. Ook het karakter is van groot belang.

 

Kinderen?

Je dient ook rekening te houden met je kinderen wanneer je die hebt. Sommige hondenrassen staan er om bekend dat ze snel bijten. Dit kan gevaarlijk zijn voor hen. Mogelijk heb je nog geen kinderen, maar in de toekomst wel. Denk ook hier over na. Wanneer je kinderen krijgt heb je misschien ook minder tijd over voor de hond.

 

Wat is je levensstijl?

Ga je dagelijks een stuk hardlopen of plof je liever neer op de bank? De hondenrassen hebben verschillende behoeftes. De ene is sportief en de ander ‘lui’. Het kan dus niet zo zijn dat je een sportieve hond kiest die elke dag binnen zit en geen mogelijkheid heeft om te bewegen. Denk ook aan vakanties en weekendjes weg. Denk eraan dat je de hond niet alleen kan achter laten voor een heel weekend. Ook per dag moet er goed naar de indeling van jouw planning gekeken worden. Grote honden met risico voor maagtories kun je het beste drie keer per dag voeren, heb je deze mogelijkheid?

 

Dit zijn nog maar een paar vragen die jezelf moet stellen wanneer je een hond wilt kopen. Ga naar een asiel of dierenarts voor meer inforamtie. Zij kunnen je verder op weg helpn.

 

Een geschikte dieren oppasser die weet wat hij doet is wel op zijn plek. Denk hier dus goed over na.

Wanneer je een dieren oppas zoekt kun je deze vinden bij Care.com. Zorg wel dat je je eerst even registreert. Pas dan kun je alle advertenties zien van mensen bij jou in de buurt. Je kunt bij de profielen zien of ze al enige ervaring hebben. Mogelijk hebben ze al een relevante opleiding hiervoor gevolgd.