Hondensitter

Een hondensitter is een dierenverzorger, die een vreemde hond verzorgt. Als het baasje van de hond dat wil, kunnen verschillende werkzaamheden ten behoeve van de verzorging van de hond door de hondensitter worden uitgevoerd. Waar van sommige hondensitters alleen gevraagd worden om de hond uti te laten, nemen andere hondensitters ook het voederen en de vachtverzorging alsmede de training en opvoeding van een hond op zich. Bij zieke of oudere honden kan een hondensitter ook met de hond naar de dierenarts gaan of de hond zijn medicijnen geven.

Hondensitter regelmatig of spontaan

Hoe vaak een hondensitter een hond verzorgt, kan sterk variëren: van enkele uren per week tot meerdere uren per dag op meerdere dagen van de week. Sommige hondeneigenaars hebben regelamtig en altijd op hetzelfde moment een hondensitter nodig. In andere gevallen vindt de hondenoppas slechts eenmalig plaats, bijvoorbeeld omdat het baasje van de hond op vakantie gaat, in verband met zijn werk voor enige tijd op reis moet gaan of omdat hem een ziekenhuisopname te wachten staat.

Hondensitter tips

Voordat de hondensitter voor het eerst alleen op de hond past, moeten er enkele belangrijke zaken besproken worden. Zoek meteen uit, of tussen de hondsitter en uw hond een bepaalde vonk overspringt, of de hond zijn nieuwe verzorger accepteert en of de hondsitter het dier met liefde behandelt. Veel hondsitters krijgen vanuit hun privé-omgeving de eerste opdrachten. Voor veel hondensitters is de bijbaan als tiersitter ideaals, als ze vanwege tijdsgebrek, werkgerelateerde redenen of ook geldkwesties niet zelf een hond kunnen aanschaffen. Met behulp van de diersitter bemiddeling vinden hondeneigenaren snel een geschikte hondensitter, die aan hun eisen voldoet.

Hondensitter – direct met zoeken beginnen

Als u meteen met zoeken wilt beginnen, dan vindt u hondensitter in Amsterdam, hondensitter in Rotterdam, hondensitter in Breda, hondensitter in Utrecht, hondensitter in Nijmegen en ook in uw buurt met behulp van uw eigen postcode.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: