Hondentrainer

Een hondentrainer houdt zich bezig met de communicatie tussen baasje en hond. Het werk van hondentrainer is geen erkend beroep. Hondentrainers worden soms ook hondenopvoeders genoemd. Enerzijds helpen zijn bij de opvoeding van de hond, anderzijds trainen ze ook honden voor de hondensport.

Hoe word ik hondentrainer?

Omdat hondentrainer niet een van de klassieke beroepen is, bestaat er ook geen gestandaardiseerde opleiding voor het beroep. De titel ‘hondentrainer’ is niet beschermd en kan daardoor door iedereen gebruikt worden. Wie hondentrainer wil worden, kan overwegen neen van de vele cursussen, lessen en practica te bezoeken. De laatste worden vaak door een hondenschool en een zeer ervaren hondentrainer aangeboden.

Beroep hondentrainer

Vereiste voor een hondentrainer is, dat hij zowel met mensen als met dieren goed kan omgaan. Dat is, omdat een hondentrainer bij problemen de communicatie tussen mens en hond moet zien te verbeteren. Verder moet een hondentrainer natuurlijk van natuur houden, omdat een groot deel van het werk in de buitenlucht plaatsvindt. Tot de werkzaamheden van een hondentrainer horen, naast de klassieke gehoorzaamheidstraining, ook sportcursussen, advies bij het aanschaffen van een hond en de opleiding van andere hondentrainers. Hondentrainers werken niet alleen op hondenscholen, maar ook in verenigingen, dierenasiels, dierenartspraktijken en fokverenigingen. Bij nl.care.com vindt u uw dichstbijzijnde dierenverzorger en kunt u kiezen uit een groot aantal hondentrainers.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: