Huisdier kat

Bijna 1 op de 4 Nederlanders hebben gemiddeld een kat. Vroeger waren ze handig, om muizen uit voorraadruimten, huizen en stallen te verjagen. Vandaag de dag is een kat echter vooral huisdier en levensgezel voor kinderen en ouderen. In tegenstelling tot honden zijn katten gemakkelijker en behoeven ze niet de voortdurende aandacht van hun baasje.

Redenen om een kat als huisdier te hebben

Katten zijn huisdieren, die zich goed met zichzelf kunnen bezighouden. Vaak trekken ze zich uit zichzelf terug en willen ze met rust gelaten worden. Katten hoeft u niet uit te laten en ook de uitgaven voor kattenvoer en accessoires zijn eerder gering te nomen. Juist voor mensen, die weinig tijd hebben, is een kat als huisdier uitermate geschikt, omdat ze overdag zonder problemen alleen gelaten kunnen worden. Bovendien is een kat goed in staat in huis te leven, al doet het veel katten vaak goed zo nu en dan naar buiten te gaan.

Verzorging voor het huisdier kat

‘s Nachts of langer dan een dag moet u uw kat overigens niet alleen laten. Bedenk dus op tijd, waar u uw huisdier onder brengt, als u op vakantie of zakenreis gaat. Als er in uw omgeving niemand is, die voor uw kat kan zorgen, kan nl.care.com u goed verder helpen. Geef gewoon een advertentie op, waarin u uw situatie en uw behoeften schetsen en aangeven, wat u precies zoekt. Ook kunt u via onze databank naar geschikte oppassers voor uw huisdier kat zoeken en tevens met hen contact opnemen.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: