Huisdierenoppas

Huisdierenoppas is een populaire oplossing in uiteenlopende situaties. In de eerste plaats maakt een huisdierenoppas het bezitters van iedere mogelijke soort huisdier mogelijk op vakantie te gaan, zonder dat het dan nodig is bekenden te vragen of zij op het huisdier willen passen, of als deze geen tijd hebben. In de tweede plaats is een huisdierenoppas ook een oplossing als het baasje zijn huisdier regelmatig alleen moet laten. Tevens is een huisdierenoppas ook bij ziekte een belangrijke hulp.

Huisdierenoppas in grote steden

Huisdierenoppas is vooral in de grote steden zoals Amsterdam populair, omdat het daar veel tijd kost en moeilijk is om voldoende met het huisdier naar buiten te gaan. Dat geldt niet alleen voor het populairste huisdier hond, maar ook voor paarden, die een bijzonder zorgvuldige verzorging nodig hebben. Hier kan het begrip huisdierverzorging misschien een beetje verwarrend zijn, omdat paarden vanzelfsprekend niet in huis wonen.

Huisdierenoppas taken

De huisdierenoppas houdt zich bezig met de gehele verzorging van het dier. Professionele diersitters zijn daarnaast ook medisch en dierpsychologisch opgeleid. De basis van de dierenverzorging vormt het voederen, het mogelijkmaken van de nodige beweging, het verzorgen van de vacht en het schoonmaken van het dierenverblijf (bijvoorbeeld kooi of aquarium). Vanzelfsprekend moet een huisdierenoppas weten, waar zich de dichtsbijzijnde dierenarts bevindt. Normaliter is er voor elke diersoort een geschikte oppas en verzorging te vinden, dus ook voor uw papagaai, schildpad, hamster of kameleon. Metv de verzorger van uw dier dient u af te spreken, wat het dier toegestaan wordt, welke medicijnen er eventueel nodig zijn en wat er moet gebeuren in noodgevallen.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: