Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Een huishoudelijke hulp is een schoonmaker, die in privé-huishoudens helpt bij het uitvoeren van huishoudelijk werk. Andere woorden voor huishoudelijke hulp zijn onder andere huishoudster, huisbewaarder, reinigingskracht of ínterieurverzorger.

Mogelijke werkzaamheden van een huishoudelijke hulp

Op nl.Care.com wordt bij een huishoudelijke hulp verschil gemaakt tussen interieurverzorging of schoonmaak, het verzorgen van kleren en textiel, het bereiden van maaltijden en andere werkzaamheden. Typische werkzaamheden van een huishoudelijke hulp zijn schoonmaken, afwassen, ramen lappen en planten verzorgen alsmede wassen, strijken, naaien en indien van toepassing ook koken. Vaak neemt een huishoudelijke hulp ook de zorg voor kinderen op zich, bijvoorbeeld als kinderoppas bij een gezin. In dit geval past de omschrijving ‘huishoudelijke hulp’ echter niet meer zo goed. Beter is het dan, om het woord nanny, kinderjuffrouw of kindermeisje te gebruiken. Als dat met de opdrachtgever zo is afgesproken, kunnen ook extra werkzaamheden als het doen van boodschappen (boodschappenhulp) of de zorg voor het huisdier worden uitgevoerd.

Huishoudelike hulp vinden

Een huishoudelijke hulp kan natuurlijk privé worden aangenomen, maar aan de andere kant bestaat ook de mogelijkheid een huishoudelijke hulp aan te vragen en vergoed te krijgen: bijvoorbeeld bij zwangerschap, ziekte of als een persoon op hulp van anderen aangewezen is.

Huishoudelijke hulp – nu beginnen met zoeken

Vind de perfecte huishoudelijke hulp in het overzicht van nl.Care.com! Denk bijvoorbeeld aan een huishoudelijke hulp Amsterdam, huishoudelijke hulp Rotterdam, huishoudelijke hulp Den Haag, huishoudelijke hulp Utrecht en huishoudelijke hulp Eindhoven. Op Tendea.be vindt u ook een huishoudelijke hulp voor uw huishouden in Vlaanderen. Een passende huishoudelijke hulp in Antwerpen huishoudelijke hulp of Gent, huishoudelijke hulp of bijvoorbeeld Brugge huishoudelijke hulp is gemakkelijk gevonden. Zoek met begulp van uw postcode ook bijvoorbeeld naar Leuven huishoudelijke hulp om uw perfecte huishoudelijke hulp te vinden.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: