Huishouding

Het huishouden is een dagelijkse taak die vaak door een of meerdere personen in de familie ondernomen wordt en zowel onbetaald door de familie zelf als door een betaalde huishoudelijke hulp gedaan kan worden. Die hulp doet het huishouden in opdracht van haar werkgever en wordt hiervoor betaald. Het huishouden is een dagelijkse bezigheid. De huishoudster kan gezien worden als de (betaalde) vervangster van de huisvrouw.

Huishoudelijke taken

Huishoudelijke taken kunnen een breed spectrum aan bezigheden bevatten. Afhankelijk van de aard van het huishouden, kunnen die taken bevatten zoals wassen, strijken, koken, stofzuigen, boodschappen doen en/of dweilen. Daarnaast kunnen ook klusjes onder huishoudelijke taken vallen zoals de tuin verzorgen, meubels repareren, onderhoud van apparatuur, vloer leggen en/of lampen ophangen. Belangrijke punten waar je als opdrachtgever op moet letten wanneer je een huishoudelijke hulp inhuurt, zijn de tarieven die je daarvoor hanteert, het aantal uren per week en de specifieke werkzaamheden. Als zorgverlener is het belangrijk dat je weet welke taken binnen je bevoegdheid vallen en welke niet en hoeveel tijd je aan iedere taak zal besteden. Let er ook op dat de personen die het huishouden doen, daar ook voor gekwalificeerd zijn.

 

Vind een huishoudelijke hulp

Een huishoudelijke hulp kan een enorme toevoeging zijn en opluchting zijn voor je dagelijkse routine. Zij of hij kan je niet alleen helpen met het schoonmaken van je huis en het verzorgen van je familie maar ook met het voorbereiden en koken van je avondmaaltijden en je huishouden verzorgen. Je kunt haar zien als je moderne Mary Poppins. Bij Care.com vind je snel een huishoudelijke hulp. Meld je aan en vind de perfecte huishoudelijke hulp in jouw buurt.
Kan je wat extra hulp gebruiken in het huishouden? Bekijk onze website en vind direct een huishoudelijke hulp of kooktalent.

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: