Huishoudschema

Wordt het vies in je huis omdat je geen tijd hebt om het huishouden te doen? Of maak je voor jezelf excuses om het huishouden niet te doen? Uiteindelijk moet je dan toch een keer gaan poetsen, maar dan ben je niet één twee drie klaar. Maak daarom een huishoudschema. Op die manier heb je een overzicht wat je nog moet doen en wat je al gedaan hebt.  Je houdt jezelf niet voor de gek en wanneer je het wekelijks bijhoudt ben je klaar voor je het weet.

 

Wat moet er in een huishoudschema staan?

 

Wat zijn de belangrijkste dingen die in een huishoudschema moeten staan? Uiteraard moeten hier de taken in die er moeten gebeuren. Denk aan stofzuigen, stoffen en het poetsen van de badkamer. Vervolgens bepaal je hoe vaak de taken moeten worden gedaan. Je kunt voor jezelf bijvoorbeeld voornemen om vijf dagen in de week het huishouden te doen. Probeer dit zo goed mogelijk te combineren met je hobby’s et cetera. Wanneer je gebruik maakt van een huishoudschema kan je zelf ook bepalen wanneer je ‘vrij’ neemt en wanneer je het huishouden gaat doen.

 

Probeer je vast te houden aan de inplanning dan ben je aan het einde van de week voldaan dat het niet zo’n rommeltje meer is in huis. Zo kan je onverwachts bezoek  altijd binnenlaten zonder je te hoeven schamen.

 

Hulp nodig?

Wanneer u het echt heel druk hebt kunt u mogelijk ook een huishoudelijke hulp inhuren. U kunt gratis huishoudelijke hulpen zoeken bij u in de buurt op nl.care.com. Zij helpen u graag een handje mee. Op die manier kunt u zelf ook andere werkzaamheden doen.