Huissitter

Vaak zijn oudere mensen actief als huissitter. Zij kommeren zich om huizen en hun dierlijke bewoners, wanneer de eigenaar op vakantie is. Doorgaans komen huiseigenaren via een bemiddelingsbureau aan een huissitter gekoppelt. Maar er zijn ook vrije huissitters op de markt, die gunstiger zijn omdat er zo geen geld aan de strijkstok van het bemiddelingsbureau blijft hangen.

Taken van een huissitter

Een huissitter let op uw huis, als u op vakantie bent. De service is voor iedereen een goed idee, om te voorkomen dat potentiële inbrekers de indruk krijgen dat uw huis onbewaakt is. Ook wanneer u thuis dieren heeft, die niet mee op reis genomen kunnen worden, is een huissitter geen slecht idee.

Huissitter vertrouwen

Belangrijk bij de keuze voor de perfecte huissitter is het onderbuikgevoel. Vind ik de persoon in kwestie symphatiek? Kan hij goed met mijn huisdier omgaan? Bemiddelingsbureaus eisen van sollicitanten bovendien een Verklaring omtrent Gedrag (VoG) en uitgebreide persoonlijke gegevens. Dat neemt echter niet weg, dat het nog altijd verstandig kan zijn, de toegang tot waardevolle bezittingen af te sluiten en met de huissitter af te spreken, welke kamers en gedeelten van het huis niet betreden mogen worden. Al met al een goed alternatief voor wanneer u en uw gezin op vakantie gaan.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: