Interieurverzorger

Een interieurverzorgster of interieurverzorger werkt in private huishoudens of als werknemer bij een schoonmaakbedrijf en is verantwoordelijk voor het schoonmaken en verzorgen van woon- of werkruimtes. Het beroep interieurverzorger is een begrip voor verschillende taken, die met het schoonmaken van woningen, gebouwen of andere ruimtes te maken hebben.

Interieurverzorger definitie

Voor het reinigen van woningen wordt behalve interieurverzorger ook vaak het begrip schoonmaakhulp of schoonmaakster gebruikt. Een interieurverzorger in deze zin is iets anders dan een huishoudelijke hulp of werkster, die behalve schoonmaken ook vaak andere huishoudelijke taken uitvoert. Ook levert een interieurverzorging doorgaans geen zorg, zoals het oppassen of kinderen of het verzorgen van een huisdier.

Interieurverzorger werk

Om als interieurverzorger te werken is ervaring, zorgvuldigheid en lichamelijke conditie vereist. Een interieurverzorger moet bovendien goed weten, welke schoonmaakmiddelen er voor welk oppervlak gebruikt moet worden. Ook verzorgen van verschillende soorten vloerbedekking hoort bij de taken van een interieurverzorger.
Als interieurverzorgers niet op private basis werken, zijn ze vaak bij schoonmaakbedrijven werkzaam. Daar worden zowel openbare als private ruimtes aan kant gemaakt. De interieurverzorger heeft er voordeel van om onder de paraplu van een schoonmaakbedrijf te werken, zoals een geregelde en veilige werkplek. Eenzelfde beroep is in de gebouwenreiniging te vinden, maar daar vallen meer taken onder. Interieurverzorgers werken vaak ook als bijbaan, om zo wat extra geld te verdienen. Ook studenten werken in het kader van een studentenbaan en scholieren in het kader van een bijbaantje als interieurverzorger, om hun zakgeld zo een beetje te verhogen.

Interieurverzorger gezocht

Het zoeken naar een interieurverzorger via internet is niet alleen comforabel, maar zorgt ook voor snel resultaat.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: