Katten

Dat katten zelfstandige dieren zijn en een eigen wil hebben, dat is bekend. De baasjes van katten leren ook de vele stemmingen van een kat kennen, die van aaibereidheid tot extremen aanvalslust kunnen variëren. Als u op vakantie gaat, door ziekte geveld bent of vanwege uw beroep niet in staat bent u intensiev met uw kat bezig te houden, is er altijd een kattenoppas te vinden die uw kat – of die op dat moment nu aggressief of heel schattig is – datgene geeft wat uw kat dringen nodig heeft: een liefdevol gezelschap en veel aandacht en tijd.

Kattenverzorging door een kattenoppas

Elke kat heeft individuele behoeften, waarop de via ons geregelde professionele kattenoppas liefdevol ingaat. Een regelmatige kattenoppas heeft bovendien nog het voordeel, dat de katten aan een bepaalde kattenoppas kan wennen en die ook leert te vertrouwen. Dan verstopt de kat zich niet voortdurend onder de bank of op de kast.
Bij het zoeken naar een geschikte kattenoppas op nl.care.com kunt u dankzij de gedetailleerde zoekfuncties binnen de profielen van geregistreerde kattenoppassers precies aangeven, welke vereisten, ervaringen en referenties het beste bij u en uw kat passen. Het is zeer aan te bevelen gericht op zoek te gaan naar kattenoppassers op kattenpensions met ervaring in het houden van en zorgen voor katten. Zij weten namelijk hoe er in noodgevallen gehandeld moet worden en hebben bovendien kennis van de psychologie van het dier. Ook is het belangrijk dat u eerst een persoonlijke afspraak met de kattenverzorger maakt en een eerste indruk van hem of haar krijgt, voordat u de kattenverzorger op uw trouwe huisgenoot laat passen.

Kattenpension of een private kattenoppas

Bij het kiezen van een kattenpension moet behalve op de afstand tot het eigen huis ook op het aantal dieren dat in het kattenpension is ondergebracht, gelet worden. Hoe groter het kattenpension is, hoe moeilijker is het om uw dier individueel te verzorgen. Bovendien kan er grote stress bij katten ontstaan, als ze met veel soortgenoten op een relatief klein oppervlak samen moeten leven. Een groot voordeel van een kattenpension is daarentegen weer de relatief lage prijs van groepsgewijze kattenverzorging, Bovendien hebben de kattenoppassers van een kattenpension vaak veel ervaring. Het aangenaamst voor uw dier is echter het verblijf binnen de vertrouwde vier muren van uw huis. Tijdens een van te voren afgesproken proefsessie kunt u bovendien snel zien, of de kattenoppas en uw kat goed bij elkaar passen. Of de kattenoppas dan bij u thuis op uw katten oppast, of dat dit gebeurt in het huis van de kattenoppasser, dient u onderling af te spreken.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: