Kattenpension

Een kattenpension is een instelling, waar kattenbezitters hun kat voor een bepaalde tijd onder kunnen brengen. Een ander begrip voor kattenpension is ook wel kattenhotel. Als katteneigenaren op grond van vakantie, ziekte of een verblijf in het buitenland niet op hun kat kunnen passen en de kat ook niet bij familie of vrienden onderdak kunnen verschaffen, dan is een kattenpension een goede mogelijkheid voor onderdak en dierenverzorging.

Onderbrengen in een kattenpension

In een kattenpension worden meestal meerdere katten tegelijkertijd verzorgd. Dat gebeurt of in normale ‘woonruimten’ van het bedrijf of in speciaal daarvoor ingerichte kamers of gebouwtjes. In het algemeen gaat het daarbij om gemeenschappelijke ruimtes, slechts heel zelden komt het voor dat de exploitant van het kattenpension privéruimtes voor uw kat ter beschikking heeft. Meestal vragen ze daarvoor in ieder geval een hogere prijs. Sommige kattenpensions beschikken ook over een buitenverblijf, zodat de katten, als ze daar behoefte aan hebben, naar buiten kunnen gaan.
In een kattenpension wordt er heel goed voor uw kat gezorgd. De zorg in een kattenpension bestaat uit voeren, spelen, vachtverzorging en knuffelen alsmede uit het reinigen van de verblijven en een regelmatig onderzoek door de dierarts. Indien uw kat speciaal voer nodig heeft of met medicijnen wordt behandeld, moet u dat zelf naar het kattenpension meenemen.

Voorwaarden van een kattenpension

De meeste kattenpensions stellen bepaalde voorwaarden, voordat ze uw kat willen huisvesten. Vaak willen ze bewijsstukken van inentingen en een ontworming zien. Die moet u dus ook meenemen. Deze dingen moet u niet als onnodige bureaucratie of lastigdoenerij zien, maar vooral als een vorm van kwaliteitswaarborg. Deze gezondheidsmaatregelen beschermen namelijk zowel de kat van anderen als uw eigen dier tegen besmettelijke ziekten.

Kattenpension – contact

Als u overweegt uw kat naar een kattenpension of een kattenhotel te sturen, dan belt u het beste met het kattenpension van uw keuze en informeert u naar hun aanbod aan kattenverzorging. Als de randvoorwaarden kloppen, maakt u een afspraak voor een bezichtiging en kennismaking. Per slot van rekening wilt u weten, hoe uw kat tijdens uw eigen afwezigheid verzorgd wordt. Let u er tijdens de rondleiding vooral op, of de dingen er schoon en hygiënisch aan toe gaan.
Een alternatief voor het onderbrengen in een kattenpension is de dierenverzorger door een catsitter of kattenoppas. Katten zijn van huis uit erg gehecht aan een huiselijke en vertrouwde omgeving. Het overbrengen van uw dier naar een andere omgeving bij andere mensen, kan tot veel stress voor uw kat leiden. Ook kan uw kat zich beledigd voelen of schuchter worden.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: