Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

 

Kinderen kunnen worden opgevangen in een kinderdagverblijf.  Deze vorm van kinderopvang is voor jonge kinderen vanaf zes weken tot dat zij naar de basisschool gaan met vier jaar.  In Nederland zijn er circa 4400 kinderdagverblijven. De kinderen worden in vaste groepen opgevangen, vaak met leeftijdsgenootjes. In een kinderdagverblijf werken gespecialiseerde leidsters. De minimale opleiding voor het werken in een kinderdagverblijf is een MBO3 opleiding.  Per groep zijn er maximaal veertien kinderen en twee leidsters bij peuters en bij negen baby’s, twee leidsters die de verzorging op zich nemen

 

 

 

Voor- en nadeel

De kinderen slapen, spelen en eten op het dagverblijf. Er worden verschillende activiteiten met de kinderen ondernomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: kringgesprekken, liedjes zingen, spelletjes spelen, knutselen en naar de kinderboerderij gaan. Door het samen zijn met andere kinderen leren kinderen spullen en aandacht te delen en ook leren zij samen te spelen. Het nadeel van het kinderdagverblijf is echter dat de kinderen vaker ziek zijn en dat de kwaliteit in de kinderopvang vaak tekort schiet. Tevens kunnen ouders het als lastig ervaren dat er te weinig invloed en inzicht is op welke manier de leidsters de kinderen opvoeden en aanspreken op hun gedrag.

 Zorg op maat

Een oppas aan huis biedt daarom in menig gezin de oplossing. Geen gedoe met de kinderen wegbrengen en op tijd weer ophalen en als ouder weet je veel beter hoe de dag is geweest en wat je kind heeft meegemaakt. Een leidster heeft meestal namelijk geen tijd om elke ouder uitgebreid hierover te vertellen.

Bovendien krijgen je kinderen meer aandacht en kunnen de activiteiten aangepast worden op wat uw kinderen leuk vinden om te doen of wat ze nodig hebben.

 

Op onze site melden zich dagelijks tientallen enthousiaste oppassers aan. Kijk op Care.com en neem contact op met een oppas die aansluit bij jouw wensen.

 

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: