Kinderhulp

Kinderhulp

Een Kinderhulp is iemand die meestal helpt met de opvoeding en verzorging van het kind(eren). Onder een kinderhulp wordt bijvoorbeeld een oppas, babysitter, gastouder , nanny of au pair verstaan.

Mogelijke taken en werkzaamheden van een kinderhulp

De opvang of verzorging van de kinderen kan bij het gezin thuis plaatsvinden, wat meestal het geval is bij een oppas, babbysitter, nanny of au pair, maar kan ook bij de zorgverlener thuis plaatsvinden zoals vaak het geval is bij een gastouder. Typische werkzaamheden van een kinderhulp zijn oppassen, aankleden, kinderen naar school of sportclub brengen en de kinderen amuseren met bijvoorbeeld spelletjes, naar de speeltuin gaan, een wandeling maken of knutselen. Vaak doet een kinderhulp daarnaast ook kleine huishoudelijke taken als koken, afwassen, stofzuigen, de was of strijken. In overleg is het ook mogelijk om extra werkzaamheden te doen als het verzorger van een huisdier of zwaardere schoonmaak taken.

De voordelen van een kinderhulp

Het grote voordeel van een kinderhulp is dat u meer rust krijgt in uw drukke agenda. U kunt zo met een gerust hart uw kinderen thuis achter laten, of weten dat ze tijdig van school worden gehaald en goed verzorgt worden. Daarnaast kan het ook handig zijn dat een kinderhulp u wat huishoudelijke taken uit handen neemt zodat, als u thuis komt, alle tijd en aandacht aan uw kinderen kunt besteden. Zoder u nog druk te maken over de was of andere huishoudelijke taken.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: