Kwaliteit in kinderopvang

De kwaliteit van kinderopvang schiet tegenwoordig vaak tekort. Een tekort aan kinderopvangplaatsen en te grote groepen van kinderen zijn niet per se van goede invloed op de kwaliteit van de kinderopvang.

Betekenis van kwaliteit in kinderopvang

Princinpieel betekent kwaliteit in kinderopvang dat de kinderen van het begin af aan in hun individuele en sociale ontwikkeling worden gesteund, om zo gelijke kansen te creeeren. De kwaliteit van kinderopvang is afhankelijk van meerdere factoren. Van positieve invloed op de kwaliteit van kinderopvang zijn bijvoorbeeld kleine groepen, de mogelijkheid van individuele en extra steun en een goed en overdacht voedingsplan. Ook een goed gemengde groep wat betreft leeftijd en etnische afkomst is een kenmerk van kwaliteit in kinderopvang.

Kwaliteit in kinderopvang beinvloeden

Ook een oppasmoeder kan de kwaliteit van de kinderopvang beinvloeden en verbeteren. Zo zorgt de aanwezigheid van speel- en leermateriaal, maar ook van genoeg speelruimte in de openlucht en een een ruime inrichting voor positieve effecten. Ook dragen pedagogische opleiding en beroepservaring bij aan de kwaliteit van de kinderopvang. Bij Tenda.nl hebben gebruikers de mogelijkheid al deze kenmerken in hun profiel te publiceren en zich zo niet alleen boven het maaiveld te verheffen, maar ook te laten zien dat zij de kinderen wat speciaals te bieden hebben. De meeste ouders letten bij het zoeken naar een kinderoppas op de kwaliteit van de oppas, omdat ze vanzelfsprekend altijd het beste voor hun kind willen.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: