Labrador

De labrador is een hondenras.  Labradors staan bekend om hun lieve, trouwe en geduldige karakter. De labrador is gefokt als jachthond in het water in Newfoundland, Canada. De honden apporteerden het wild – bijvoorbeeld eenden en ganzen – dat hun bazen hadden geschoten uit het water.

Kenmerken

De labrador weegt tussen de 25 en 35 kilo en leeft gemiddeld twaalf jaar. De vacht van een labrador is kort en dik, met een waterafstotende ondervacht, die weinig verzorging nodig heeft. Tegenwoordig ziet men veel labradors met een blonde vacht, maar dit was niet altijd zo. Pas sinds 1970 is de blonde labrador populair geworden. Daarvoor waren de labradors meestal zwart.  De labrador kan ook een bruine, roomwitte of rode vacht hebben.

Labradors zijn intelligent en erg leergiering. Daarnaast hebben de honden een goedaardigaardig karakter en vinden het fijn om voor hun baas te werken. Door het hebben van deze karaktereigenschappen is de labrador heel geschikt voor de jacht en worden zij tegenwoordig ingezet als blindengeleidehond, als reddingshond of als drugshond.

 

 

Familievriend

Heel wat gezinnen hebben een labrador als huisdier en dat is goed te begrijpen. De labrador is een heel geschikte familiehond. De honden houden van mensen en helemaal van kinderen. En kinderen houden van labradors, omdat de honden erg van spelen houden.

Op ons platform Care.com zijn velen geinteresseerd in een baan als dierenverzorger. Neem een kijkje om te zien of er iemand bij zit, die zo nu en dan met uw hond kan wandelen. Of om te uit te kijke naar iemand die op uw hond past terwijl u met vakantie gaat.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: