Maak het beste van uw Care.com Profiel

Uw profiel is online en nu bent u in afwachting van een reactie. Maar krijgt u de respons die u wilt? Als u online naar een kinderverzorgers vacature zoekt, is uw profiel de manier om een goede indruk te maken. Als u er moeite mee heeft een volgende baan als kinderverzoger te vinden, kunt u de kans op succes beïnvloeden door er voor te zorgen dat uw NL.Care.com profiel het meest optimaal wordt.

 

´´Met behulp van een aantal applicaties op NL.Care.com kunt u uw online karakter opbouwen- wat de beste manier voor potentiële klanten is om alle goede dingen te zien die u als kinderverzorger te bieden heeft´´, zegt Martha Fan, Care.com lid, Care manager. Hieronder geeft Fan een aantal tips die helpen het beste van uw profiel te maken.

 

1.  Neem zoveel informatie op als mogelijk. Werkgevers willen u leren kennen via uw profiel. ´´U moet verder gaan dan dingen te zeggen als, ´ik houd van kinderen´ of `ik babysit op mijn nichtje´,´´ zegt Fan. Wees duidelijk over het aantal jaren werkervaring die u heeft en hoe lang u waar gewerkt heeft en de desbetreffende functie. ´´Mensen willen graag zien dat u het kinderverzorger zijn, ziet als uw beroep´´, adviseert Fan. Wees zo gedetailleerd mogelijk over uw ervaring en laat zien dat u een sterke band heeft opgebouwd met uw vroegere of huidige zorgfamilie. Zorg er ook voor dat u uw profiel regelmatig herziet en bijwerkt, met name uw beschikbaar.

 

 2.  Upload een foto. Mensen willen een foto kunnen zien van degene die wellicht voor hun kinderen of dierbaren gaat zorgen, zegt Fan. ´´Het brengt uw profiel tot leven en helpt mensen het gevoel te geven dat ze u al kennen´´, zegt ze. Als u nog geen foto aan uw profiel heeft toegevoegd, zorg er dan voor dat u een representatieve foto van uzelf plaatst.

 

 3.  Benadruk uw vaardigheden. Neemt u momenteel deel aan cursussen? Heeft u in het verleden schoolkinderen onderwezen? Heeft u een diploma als verpleegkundige? Zorg er voor dat u elke opleiding duidelijk aangeeft in uw profiel – mensen willen graag zien dat u ervaring en vaardigheden heeft die u mee kunt brengen in uw nieuwe werk. Wees er ook zeker van dat u specifieke ervaring benadrukt, met inhoudelijke specialisatie zoals bijvoorbeeld het zorgen voor een tweeling of kinderen met speciale behoeften.

 

Als u nog geen EHBO diploma heeft, overweeg dan een cursus EHBO te volgen. ´´Het is een basis vaardigheid die ervoor kan zorgen dat u boven de rest uitspringt´´ zegt Fran.  Er zijn verschillende organisatie die een EHBO cursus aanbieden, ook speciaal gericht op kinderen. U kunt ook voor een algemeen erkende cursus EHBO terecht bij het Nederlandse Rode Kruis.

 

4.  Maak uw sollicitatie persoonlijker. Als u op een vacature reageert, heeft u de mogelijkheid een bericht te sturen. Maak gebruik van deze optie! Zorg voor een persoonlijk bericht bij een specifieke vacature, zodat het niet aanvoelt als een standaard mail, stelt Martha voor.

 

 5.  Vraag naar aanbevelingen. Als u voor andere families gewerkt heeft, vraag hen om een aanbeveling die u vervolgens op uw profiel kunt plaatsen.