Maak kennis met de familie: Hoe te interviewen voor senior zorg banen

Wat te vragen en wat te benadrukken

 

Zet je beste beentje voor bij de familie van een bejaarde of gehandicapte persoon in uw zorg, en iedereen zal nog lang en gelukkig te leven.

 

Voordat u ermee akkoord gaat om te werken voor iemand die contact met je legt, is een diepgaand gesprek over hun verwachtingen en hun (of hun geliefde) behoeften van belang. Zo kunnen zij weer profiteren van de gegeven zorg, en zal het frustraties voorkomen.

 

Interviewen de senior en zijn familie

Tijdens de eerste ontmoeting met de senioren en/ of hun familie – telefonisch aanwezig is OK, maar elkaar ontmoeten in persoon is sterk aanbevolen – vraag hen een aantal fundamentele vragen:

 

Vragen over uw rol

Wat zijn de behoeften? Wat zijn mijn belangrijkste verantwoordelijkheden?

Wat zijn zijn routines, en wie zijn de mensen die betrokken zijn?

Wat verwacht je verder van mij? Dien ik te koken? Dien ik Huishoudelijk werk te doen? Kleren wassen? Beheren zij medicijnen en controle vitale functies? Baden?

Wat zijn uw huishouden regels?

Welke middelen en contacten heb je als er een noodgeval?

 

Vragen over de senior

Wat zijn de specifieke medische behoeften, en welke medicijnen gebruikt u nu?

Wat is de mate van onafhankelijkheid? Cognitie? Functie? Geheugen?

Wat zijn zijn allergieën of andere vermijdbare aandoeningen?

Heeft hij ongewone gewoontes?

Heeft hij alle gewoontes die u probeert te breken? Versterken?

Wat zijn zijn favoriete bezigheden?

Is er iets dat hem bang maakt?

Zijn er religieuze of culturele aangelegenheden waar ik bewust van moet zijn?

Op welk punt moet ik contact met u op indien zich een probleem voordoet?

 

Wees bereid om vragen te beantwoorden van de familie die zij voor u hebben

Zodra u klaar bent met het stellen van de vragen, is het hun beurt om u te interviewen. Zorg ervoor dat u bereid bent met antwoorden en voorbeelden, of pro-actief en hebben een “pitch” klaar – spring rechts in en vertel hen wat je kunt bieden aan hun (en hun geliefde) behoeften te voldoen. Ook zijn glashelder op uw kosten en diensten.

 

Schets uw diensten

Voor gezinnen om te weten wat te verwachten, het is erg belangrijk dat mensen precies weten wat je doet en welke diensten u aanbiedt.

 

Laat ze weten dat je licht huishoudelijk werk, voedsel prep en koken, boodschappen, vervoer en uitstapjes, misschien was te doen, maar niet over de vereiste opleiding om medicijnen toedienen of de vitale functies op een dagelijkse basis, enz. Dit soort duidelijkheid is vooral van belang voor de families van gehandicapte of ernstig zieke personen, die misschien naïef denken dat je kan vervangen voor een (duurdere) verpleegkundige of gecertificeerde home health aide.

 

Loop door je routine

Bespreek een typische dag met ze door. Hoe laat u arriveert en hoelaat u vertrekt. De meeste gezinnen worden geworpen in de situatie van het vereisen van senior-of ouderenzorg zonder veel waarschuwing. Ze zullen waarschijnlijk niet gewend vreemden in hun huis en de noodzaak om zorg te plannen. Help hen dienovereenkomstig plannen, en laat hen weten precies wat te verwachten / afhangen.

 

Betaling en annuleringen beleid

  • Zorg ervoor dat er duidelijkheid is over de kosten, extra kosten en annuleringsvoorwaarden up front.
  • Hoeveel uren of dagen van tevoren moeten ze contact met u op nemen om niet in rekening te worden gebracht als ze moeten annuleren?
  • Hoe kunnen ze contact met u opnemen?
  • Hoe worden de betalingen gedaan?
  • Bevestigen details over het invoeren / verlaten van hun huis: zult u uw eigen set sleutels, is er een portier, hebben zij vertelden hun buren, artsen, andere familieleden, enz.
  • Algemeen perspectief

 

U kunt discussiëren over de senior met zijn familie, maar de senior is degene die je echt zal vertellen wat u moet weten. Besteed uw eerste bijeenkomst om elkaar te leren kennen. Proberen om zijn gedrag, persoonlijkheid, en het niveau van het vermogen om zelfstandig te functioneren te bepalen. Proberen om hem gerust met uw aanwezigheid te voelen. Immers, de senior is degene voor wie u gaat werken.