Mantelzorgcompliment

Wat is mantelzorgcompliment nu eigenlijk? Het mantelzorgcompliment is een bedrag van 200 Euro waarmee de overheid laat blijken dat ze blij zijn met jouw werk dat zo belangrijk is en als financiële tegemoetkoming. Je komt hiervoor in aanmerking wanneer je zorg verleent aan iemand die voor een langdurige tijd. De degene die zorg nodig heeft moet ook een indicatie hebben voor AWBZaan huis, een indicatie afgegeven door het CIZ of Bureau Jeugdzorg en er moet een indicatie van minimaal 53 weken zijn afgegeven.

 

Interesse in een mantelzorgcompliment

Heb je interesse in een mantelzorgcompliment? Dit kan nog tot 1 januari 2015, daarna wordt het afgeschaft. Wanneer een zorgvrager voldoet aan de eisen dan krijgt deze automatisch een aanvraagformulier toegestuurd. Hiermee kan de zorgvrager een mantelzorger nomineren voor het mantelzorgcompliment. Ook nabestaanden kunnen een mantelzorgcompliment aanvragen namens de zorgvrager.

 

Wilt u ook iemand verzorger en in aanmerking komen voor een mantelzorgcompliment? Schrijf je in op Care.com en ga op zoek naar mensen bij jou in de buurt die zorg nodig hebben.

 

 

 

Kijk hier voor meer artikelen met betrekking tot ouderenzorg.