Nanny

Nanny

Het woord Nanny komt oorspronkelijk uit het Engels en betekent kinderjuffrouw of kindermeisje. ‘Nanny’ komen we in toenemende mate ook in Nederland tegen. Een nanny is een kinderverzorgster, die in het huishouden van het gezin werkt. Eigenlijk net als een Babysitter, al komt die maar voor een paar uurtjes op de kinderen passen. Een au pair daarentegen leeft samen met het gezin in hetzelde huishouden.

Nanny – takenpakket

Tot de taken van een nanny horen behalve de ‘normale’  taken, zoals bijvoorbeeld het voeden, luiers verschonen, badderen, bezighouden en verzorgen van het kind, ook werkzaamheden in het huishouden, zoals bijvoorbeeld de boodschappen doen, het halen en brengen van kinderen en de huiswerkbegeleiding.

Vandaag de dag wordt in veel gevallen onderscheid gemaakt tussen een live-in-nanny en een live-out-nanny. Deze termen doen reeds vermoeden, dat dit onderscheid te maken heeft met de plek waar de nanny woont – bij het gezin, al dan niet in een eigen woonruimte, of in een geheel eigen woning. Een nanny heeft geen zorgcertificaat nodig.

Nanny – salaris

Doorgaans werkt een nanny bij gezinnen met een bovengemiddeld inkomen. Meestal werken beide ouders erg veel en hebben daardoor intensieve ondersteuning nodig bij het verzorgen van de kinderen en het doen van het huishouden. Nanny’s kunnen zowel deeltijd als voltijd worden aangenomen. Soms willen ouders vanwege hun beroep dat de nanny ook bereid is om te reizen. Om gezinsleven en werk beter met elkaar te combineren, is een nanny voor sommige gezinnen de optimale oplossing.

De laatste jaren werd het begrip ‘nanny’  in Nederland en België steeds bekender, onder andere door de Amerikaanse televisieserie ‘The Nanny’, die in Nederland onder andere door de NCRV en in België door Eén werd uitgezonden.

Nanny vinden op nl.Care.com

Vind een nanny in Amsterdam,  een nanny Rotterdam,  een nanny Den Haag,  een nanny Utrecht een nanny Eindhoven of een nanny in Groningen. Met behulp van uw postcode vindt u ook in uw eigen buurt een kinderjuffrouw.

In België heeft uw zoektocht naar een kinderoppas te Antwerpen kinderoppas Brugge, kinderoppas Gent, kinderoppas Leuven, kinderoppas Mechelen, of een kinderoppas te Hasselt de meeste succes.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: