Oppaskind

Oppassen op oppaskinderen vindt meestal overdag, soms ook ‘s nachts plaats. Als een oppas met oppassen wil beginnen, is het in de eerste plaats van belang een oppaskind te vinden.

Zorg en verzekering van oppaskinderen

De taak van een oppas is het om gedurende de dag op oppaskinderen te letten, ze bezig te houden en te verzorgen. De oppaskinderen bevinden zich meestal in de kleutertijd en werden alleen of samen met andere kinderen door een oppas in de gaten gehouden totdat de ouders terugkomen van hun werk. Maar hoe gaat het oppasen op kinderen qua verzekering in z’n werk? Dat is afhankelijk van de locatie waar het oppassen plaatsvindt. Als dat bij u thuis gebeurt, is de oppas vaak met uw aansprakelijkheidsverzekering meeverzekerd. Vindt het oppassen niet bij uzelf, maar bijvoorbeeld een gastgezin plaats, dan valt uw kind onder de wettelijke aansprakelijkheid van de desbetreffende gastouder. Als er voor het oppassen betaald wordt, doet de gastouder er goed aan een speciale aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten omdat de private WA-verzekering in dat geval nooit zal uitkeren.

Oppaskinderen vinden

Er zijn meerdere manieren om een oppaskind te vinden. Gastouderbureaus brengen oppaskinderen die op zoek zijn naar een oppas met een oppas in conctact. Ook wordt er via scholen vaak naar een oppas gezocht. Soms ook plaatsen de ouders van het kind een vacature in een tijdschrift, krant of op internet. Een oppas wordt dus meestal privaat gevonden. nl.care.com is een website, waar zowel ouders een oppas voor hun kind kunnen vinden, als gastouders, oppasoma’s en andere mensen een oppaskind.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: