Oppasmoeder

Een oppasmoeder is een persoon, die in haar eigen huishouden of ergens anders tot maximaal zes kinderen tussen de 0 en 13 jaar opvangt.

Regels oppasmoeder

Voordat u als oppasmoeder kunt werken, moet u over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een mbo-2 diploma Helpende Zorg (en Welzijn) en een certificaat Eerste hulp aan Kinderen beschikken. U bent dan een gekwalificeere gastouder.
Officieel is kinderopvang door oppasmoeders gelijkwaardig aan opvang in een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. De vraagouders kunnen zelfs kinderopvangtoeslag krijgen, mits u als gastouder ook voldoet aan de voorwaarden van de Regeling dienstverlening aan huis en ook aan de eisen in de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Kinderopvang door oppasmoeder

Het kiezen voor kinderopvang door een oppasmoeder is uiterst geschikt om de wachtlijsten voor kinderdagverblijven en crèches te omzeilen. Veel ouders kiezen dan ook voor de liefdevolle zorg van een oppasmoeder.
Als u op nl.care.com naar een oppasmoeder zoekt, geniet u van een groot aantal voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld door heel Nederland naar een oppasmoeder zoeken, maar ook in uw eigen omgeving.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: